Home M/V of unisex?
Beauty forecast

M/V of unisex?

Is een bepaald product voor mannen of vrouwen? Dat is een vraag die je sinds kort steeds minder hoort, want is een product daadwerkelijk gebonden aan een geslacht? Vrouwen die mannenkleding of -schoenen dragen, tegenwoordig kan het allemaal!

Unisex hair & beauty

Kleding

Te beginnen met kleding, waarom is een bepaald t-shirt voor mannen en niet voor vrouwen? Veel vrouwen dragen tegenwoordig mannenkleding, ikzelf doe het ook wel eens. Loop simpelweg in een winkel naar de mannenafdeling en kijk wat voor leuke jasjes en shirts je daar tegenkomt. Vaak zit het ook nog eens superlekker, omdat het net iets groter valt. Zelfs binnenshuis kun je het uitproberen, snuffel even rond in je vaders kast of de kast van je vriendje en wie weet vind je daar wel een parel van een kledingstuk! Denk hierbij aan een oversized shirt die je leuk kunt combineren op jeans, met daar overheen een blazer. Niemand die verwacht dat het gewoon uit de kast van je vader of vriend komt!

Verzorging

Soms zijn verzorgingsproducten ook unisex, want is een douchegel niet voor iedereen? Ook crèmes worden steeds vaker alleen op huidtype verkocht aan zowel vrouwen als mannen. Make-up is een product wat mensen vaak aan het vrouwelijke geslacht koppelen, maar dat is niet echt meer van deze tijd. Er zijn steeds meer mannen die de mooiste make-uplooks creëren!

Haar

En ten slotte kapsels, zelfs die zijn unisex! Denk hierbij aan hipsters die hun haar lang laten groeien en er een leuk knotje in doen, of vrouwen die een ontzettend stoere korte coupe hebben. Er zijn ook haarproducten die steeds vaker als unisex worden verkocht, zoals bijvoorbeeld haargel. Dit is een typisch product dat voornamelijk mannen gebruiken, maar ook voor vrouwen is dit soms een onmisbaar product. Een klein beetje gel kan supergoed helpen om je krullen iets langer in model te laten zitten.

Conclusie

Kortom, heel veel producten zijn tegenwoordig niet meer aan een bepaald geslacht te koppelen. Kleding, make-up, kapsels, alles kan bij iedereen! Probeer voor de grap eens een look te creëren met allerlei producten die eigenlijk voor het andere geslacht zijn bedoeld ... of zijn ze dat misschien toch niet? 

Meer over het thema Unisex!

Foto's: Press Valdagency (Vald Agency)