Home Klanten die flirten met hun kapper
Haarpraat

Klanten die flirten met hun kapper

Kappers hebben een bijzonder beroep, het is een van de weinige niet-seksgerelateerde beroepen waarbij je de klant toch aanraakt. En we weten allemaal dat een aanraking op het hoofd heel intiem kan voelen. Dus vroegen we ons af of kappers ook op de werkvloer last hebben van klanten die die intimiteit toch wat minder goed kunnen handelen. Blijkt dat de 'boosdoeners' meestal mannen zijn bij vrouwelijke kapsters. Misschien niet heel verwonderlijk, voor een vrouw is een man uitvragen al vaak een brug te ver, dus dat werkt kennelijk ook zo in de kapsalon.

De New Yorkse kapster Hayleigh kan zich tal van voorvallen herinneren en kent ook vele verhalen van collega's waarbij klanten duidelijk een grens overschrijven. Zij beweert ook dat kapsters vaak verkeerd worden ingeschat als partygirls die alleen maar met hun uiterlijk bezig zijn. Dat schept kennelijk verkeerde verwachtingen bij sommige heren. Ben jij kapster en herken je een van de volgende situaties?

Nummer-1

De lookers

Dit zijn klanten die hun kapster via de spiegel continu zitten aan te staren, heel ongemakkelijk. En het gaat soms ook verder, dat een kapster echt het gevoel heeft dat haar lichaam van top tot teen wordt bestudeerd.

De daters

Klanten die het heel normaal vinden om hun kapster uit te vragen omdat ze het idee hadden dat ze zat te flirten. Terwijl die kapster gewoon vriendelijk was en haar werk deed.

De bookers

Dit zijn klanten die steeds weer dezelfde kapster inbooken. Ze zien de afspraak dan ook letterlijk als een afspraakje en praten er op los alsof het een echte date is. Misschien goed voor de omzet, maar een beetje ongemakkelijk is het wel.

De sextalkers

Dit zijn klanten die duidelijk te ver gaan tijdens hun klant-kapper praatje. Ze beginnen bewust over seks of iets shockings te praten om een reactie uit te lokken. Voor de kapster die niet zomaar midden in een behandeling weg kan lopen heel vervelend. Hayleigh adviseert om er gewoon niet op in te gaan, tenzij het echt te ver gaat natuurlijk. Ze kent een voorval van een zwangere kapster, die moest aanhoren dat een klant tegen haar zei dat hij seks met z'n zwangere vrouw zo heerlijk vond!

Wat is jouw ervaring als kapper of kapster, is dit herkenbaar?

Ook fijn! Lees meer over HAAR | MANNEN | HUID & BEAUTY of  INNERBEAUTY

Bron: Mic