Home Keratin Complex Smooting Therapy
Onze favorieten

Keratin Complex Smooting Therapy

Keratine* lijkt hét nieuwe wondermiddel voor haar te zijn. Ik kom het steeds vaker tegen. Je hebt speciale keratinebehandelingen die je bij de kapper kunt laten doen. Zoals de Brazilian Blowdry van Global Keratin. Of een nieuwe behandeling, die is overgewaaid uit de Verenigde Staten, de Keratin Complex Smooting Therapy van Coppola. Na slechts één behandeling zou je haar weer gezond, sterk en makkelijk handelbaar zijn.
John Beerens, eigenaar van {link kapper#293} zegt erover “Ik ben op mijn vijftiende begonnen met werken in een kapsalon, en denk toch al heel wat dingen gezien te hebben in ‘the world of hairdressing'. Maar dit overtreft echt alles…! Het mooiste haar wat ik ooit heb gezien, dankzij Keratin Complex Smoothing Therapy."
Een behandeling bezorgt tot maar liefst 5 maanden soepelheid, glans en gladheid. Zelfs in geval van zeer pluizig/weerbarstig haar. Met een uitzonderlijk anti pluis effect. Bij dit revolutionair verzorgingssysteem, met behulp van een speciale stijltang, wordt keratine diep in de schubbenlaag ingesloten. Het voorkomt tot 95% van het pluizen en ongewenst krullen van het haar, zelfs bij een hoge luchtvochtigheid. Het haar wordt soepel, glanzend en stijlvol. Het resultaat blijft 3 tot 5 maanden zichtbaar, afhankelijk van het haartype. Uw haar wordt met iedere behandeling gezonder. Wanneer het haar een kleurbehandeling krijgt direct voor een behandeling met Keratin Complex Smoothing Therapy, wordt de duurzaamheid van de haarkleur verlengd en de kleurdichtheid verhoogd.
Dit zegt de fabrikant zelf over de behandeling. Op de website www.keratincomplex.com lees ik niet veel over de herkomst van het product. Er staat een testimonial op en natuurlijk verder veel verleidelijke beloften over de behandeling. Ik google even verder en kom een blog tegen van iemand die de behandeling in de States heeft ondergaan. Dit is een dame met kroeshaar (www.maneandchic.com/2009/04/keratin-complex-smoothing-therapy-by.html) en na de behandeling ziet het haar er redelijk steil uit. Handig is dat zij het proces stap voor stap beschrijft:

 • Shampooed 3 times with Clarifying Shampoo
 • Using a blow dryer on medium heat and a paddle brush, hair was blown 100% dry
 • Hair was sectioned into 6 sections
 • Keratin solution was applied in very small sections from root to tip starting at the nape with an applicator brush and combed through with fine tooth comb
 • Plastic shower cap was applied to my head
 • Sat with the plastic cap for 20 minutes
 • Plastic cap was taken off and hair was blown again with paddle brush to 100% dry
 • Hair was flat ironed at 420-430 degrees in tiny sections beginning at the nape
 • Lower heat temperature was used around hair line-- 410 degrees
 • 5-7 passes with the flat iron per section (Yes, a lot of heat)
 • Hair was trimmed using the point-cutting technique -- removes bulk from the ends of the hair so that layers and gradation blend better

Een behandeling kost rond de €200,-, afhankelijk van de haarlengte. De keratine wordt ontrokken uit de schapenvacht en is niet op dieren getest. Dus ook dierenliefhebbers kunnen deze behandeling met een gerust hart laten doen.
*Keratine is een taai, onoplosbaar eiwit dat voorkomt in de epidermis (buitenlaag) van de huid bij mens en vele dieren. De buitenste cellaag bevat keratine waardoor de huid taai en waterafstotend is. Bij eeltvorming op bijvoorbeeld handen en voeten neemt het aantal cellen met keratine sterk toe. Keratine bevattende cellen worden voortdurend afgestoten en vervangen door nieuwe cellen. Ook roos ontstaat door dit proces. Keratinemoleculen zijn gedraaid en vezelig en om elkaar gedraaid, waardoor ze fijne tussenliggende vezels vormen. Deze eiwitten bevatten een hoog percentage aan zwavelhoudende aminozuren, hoofdzakelijk cysteïne, dat disulfide-bruggen tussen de afzonderlijke moleculen vormt. Hierdoor ontstaat er een vrij stevige structuur. Menselijk haar bevat ongeveer 14% cysteïne.