Home Kérastase Initialiste review
Onze favorieten

Kérastase Initialiste review

tried&tested-InitialisteHet komt niet vaak voor dat er een echt vernieuwend haarproduct wordt gelanceerd. Dat gebeurde met de introductie van Initialiste. Dit keer geen nieuw shampoo of masker, maar een product dat je extra aan je ritueel kunt toevoegen. Dankzij stamcelonderzoek kwam Kérastase met een hoofdhuid serum op de markt dat de haargroei stimuleert en het haar beter laat glanzen. Het product is geschikt voor iedereen en dient na het wassen en conditionen in de hoofdhuid te worden gemasseerd.

Schrijft Kérastase echt geschiedenis met dit innovatieve product? Ik was benieuwd en mijn haar was bovendien aan een oppepper toe. Ik gebruik het product nu 4 maanden, lees hier mijn bevindingen.

tested-Initialiste

Het serum komt in een goudkleurige matglazen flacon van 60 ml en kost €43,-. Je kunt dit waardevolle spul met een pipet makkelijk op je hoofdhuid aanbrengen en het is geschikt voor alle haartypes. Na het drogen met een handdoek, kam ik mijn haar in een scheiding. Ik breng een halve pipet aan op de scheiding en masseer het in. Vervolgens maak ik een andere scheiding, een paar centimeter verder. Dit herhaal ik nog drie keer. Ik masseer het serum goed in met mijn vingertoppen en laat het even intrekken. Daarna gebruik ik de stylingproducten die ik wil en doe wat olie op mijn haarpunten.

Initialiste-pipet

Het serum zelf is semi-transparant wit en ruikt redelijk lekker. Wel iets chemisch aandoend luchtje, maar de geur vervliegt sowieso snel. Het product is totaal niet vet, de vloeistof voelt eerder wat waterig aan. Je moet het daarom meteen goed inmasseren, zodat niets verloren gaat. Wat meteen opvalt is dat het mijn gevoelige hoofdhuid niet irriteert, dat is fijn. Verder is het geen product dat meteen wonderen verricht. Net als met een huidserum, heeft het tijd nodig om resultaat te laten zien. En dat is lastig te meten. Ik dacht te merken dat mijn haar na ongeveer een maand iets dikker en voller aanvoelde. En ik zie ook veel nieuwe korte 'baby-haartjes' alsof ik toch veel nieuw haar erbij heb gekregen.

ingredienten-Initialiste

Ook lijkt het alsof mijn haar bij mijn haaraanzet meer glanst nadat ik het heb gebruikt. Ik heb geprobeerd zonder en mijn haar leek iets minder te glanzen. Jullie merken het al, ik kan niet met 100% zekerheid zeggen dat dit serum echt verschil maakt. De conditie van je haar heeft met zoveel factoren te maken. Ik kan alleen zeggen dat ik het fijn in gebruik vind en dat mijn haar de periode dat ik het gebruikte, er goed uitzag. Dat dit bovendien een zomerperiode was met veel zon, wil misschien iets zeggen over de kracht van Initialiste. Maar als jullie me vragen of ik het zelf zou aanschaffen voor ruim 40 euro? Ik denk het niet. De resultaten zijn te weinig overtuigend en nu ik het een maand niet gebruik kan ik ook niet zeggen dat mijn haar achteruit is gegaan. Het enige verschil dat ik echt merkte was een iets geïrriteerde en jeukende hoofdhuid, ongeveer 2 weken nadat ik ben gestopt. Een teken dat Initialiste je hoofdhuid tot rust brengt?

Het is lastig dit soort producten echt goed te beoordelen, omdat het werkelijke effect pas na lange tijd zichtbaar is. Probeer het als je budget het toelaat, maar verwacht er niet direct wonderen van. Voor mij is het geen essentiële toevoeging aan mijn haar ritueel geworden.

Marit Heemskerk | Wiewathaar.nl