Home Kérastase Dermo Calm review
Onze favorieten

Kérastase Dermo Calm review

tried-tested-dermo-kalm-ker

Voor gevoelig haar & hoofdhuid introduceerde Kérastase vorig jaar 2 producten in de Dermo Calm lijn; een masker en een serum. Het masker Sensidote Dermo-calm is verrijkt met Mentha P. dat bekend staat wegens zijn kalmerende en verfrissende eigenschappen. Het serum Sensidote Dermo-calm is geintroduceerd ter bestrijding van jeuk, rode vlekken, een branderig gevoel en een prikkende hoofdhuid. Dit serum dat niet alleen geschikt is voor een gevoelige hoofdhuid is een universeel serum dat aanbevolen wordt bij alle mogelijke hoofdhuidaandoeningen. Dat zegt Kérastase er zelf over, wij ontvingen deze producten om te testen en Sandra van ons testpanel probeerde ze uit op haar gevoelige hoofdhuid.
Dermo Calm Masker Sensidote
kerstase-dermo-calm-masker
Resultaat:  Hoofdhuid voelt iets frisser aan, niet echt een duidelijk verschil, mijn hoofdhuid blijft wat plekjes houden.
Substantie: Dikke grijsblauwe substantie, niet makkelijk met je vingers te pakken, glijdt er snel af.
Geur: Licht chemische geur, niet onaangenaam.
Verpakking: Mooie pot, na het openen zit er nog een extra afdek-dekseltje voor de hygiëne.
Doet wat het belooft? Het product geeft wel iets verlichting maar het is na 1 maand nog niet helemaal rustig.
Fijn in gebruik? Moeilijk op je vingers te krijgen, moest een paar keer wat pakken voordat er wat op zat, daarna wel makkelijk aan te brengen, het uitspoelen ging ook makkelijk.
Merk je verschil? De hoofdhuid voelt iets frisser aan, is wat rustiger geworden, nog niet helemaal over.
Aanrader? Ik vind het resultaat nog niet heel overtuigend om het aan iemand aan te raden.


Dermo Calm Serum Sensidote
Kerastase-dermo-calm-Sensidote-serum
Resultaat:  De onrustige plekken voornamelijk in de voorste haarlijn zijn erg verminderd maar nog niet helemaal weg, na een paar dagen niet gebruiken komen ze weer opzetten.
Substantie: Doorzichtig serum.
Geur: Licht chemische geur, niet onaangenaam.
Verpakking: Het serum zit in een flesje met pipet, deze gebruik je om de serum in op te “slurpen” en daarna gedoseerd aan te brengen, dat werkt prima en heel precies.
Doet wat het belooft? Het vermindert de onrustige plekken op mijn hoofdhuid maar deze zijn nog niet helemaal verdwenen.
Fijn in gebruik? Ik vond de pipet erg goed werken.
Merk je verschil? Zeker, mijn schilfers waren zo goed als verdwenen. Wat ik wel merk is dat na verloop van tijd de schilfers weer terug komen, daarom ben ik het weer gaan gebruiken. Dit heeft zich een paar keer herhaald.
Aanrader? Ik denk dat iemand met iets minder hoofdhuidproblemen hier zeker mee geholpen is, ik ga het product nog verder gebruiken en hoop dat het uiteindelijk voor mij ook afdoende werkt.