Home Kérastase Couture Styling review
Onze favorieten

Kérastase Couture Styling review

tried&tested-styling-kerast
Vorig jaar luidde Kérastase zogezegd een nieuw tijdperk in met de introductie van een stylinglijn. Tot dan toe stond het merk bekend om kwalitatieve verzorgingsproducten voor het haar. Voor stylingproducten moest je ergens anders zijn. Kennelijk hebben ze bij L'Oréal toch besloten dat deze markt toch wel lucratief genoeg is om groots uit te pakken. Want dat deden ze. Voor campagne van de nieuwe stylinglijn, zelf praten ze over  Couture Styling, werd niemand minder dan Kate Moss gestrikt. Op zich ook al een unicum want Kérastase werkte nooit met bekende modellen om hun producten aan te prijzen. Maar kennelijk ging het roer helemaal om.
Kérastase zelf over deze lijn: "Dankzij haar expertise slaagde Kérastase erin om het stylingconcept naar een hoger niveau te tillen en zo een nieuw emotioneel, sensueel en deskundig statement te maken." Kortom, ik was benieuwd en toen ik 2 producten ontving om uit te proberen, kon ik niet wachten om te ontdekken wat zo bijzonder was aan deze producten. Lees mijn verslag!
Spray à Porter
Kerastase-spray-a-porter
Dit is een beach spray die het haar meer volume en een warrige, natuurlijke 'beachlook in de stad' moet geven zonder dat nare plakkerige die gepaard gaan bij de meeste salt sprays. Allereerst de verpakking. Een plastic spray flacon van in donker turqoise. Mooie kleur, maar geen bijzonder luxe uitstraling. Maar dat zijn we ook met de andere verpakkingen van Kérastase niet gewend. De prijs is wel behoorlijk hoog: bijna €30 voor 150 ml is niet niks. De spray ruikt fijn, vrij sterk maar niet hinderlijk. Er zitten ook geurstoffen in lees ik, net als alcohol dat je haar uitdroogt. Maar goed, dit is dan ook een beach spray die je haar stugger maakt. Ik spray wat op mijn handen om te kijken of het spul werkelijk niet plakt, maar ze hebben gelijk! Ook als ik het in mijn haar spray merk ik niet dat het meteen een suikerspin wordt. Ik gebruik het eigenlijk als volume spray in combinatie met de Lift Vertige (zie hieronder).
Na het wassen doe ik altijd wat olie in mijn haar en laat het voor 80% aan de lucht drogen. Daarna breng ik een beetje Lift Vertige bij mijn haaraanzet aan en spuit wat Spray à Porter op de lengtes. Daarna föhn ik het met een borstel. Of ik gebruik mijn vingers voor een warriger effect. Resultaat: natuurlijk volume zonder gestyled effect. De spray maakte mijn haar wel een beetje mat, maar wat kun je anders verwachten van een beach spray. Toch viel me mee dat mijn haar niet meteen erg stug en droog werd. Ik kan niet anders zeggen dat het Kérastase is gelukt om een van de fijnste beach sprays op de markt te brengen. Plakt niet, geeft volume maar maakt het haar niet droog. Krijgt een dikke voldoende!
Lift Vertige
Kerastase-Lift-Vertige
Deze root lifting gel komt in een pompje van 75 ml. De geur is iets subtieler van de beach spray, dat vind ik zelf prettiger, anders krijg je zoveel geuren door elkaar. Gelukkig is gaan de geuren goed samen. Verpakking handig, maar niet sensationeel zoals we dat ook niet gewend zijn van dit merk. Kérastase belooft veel lift met behoud van souplesse. De gel plakt in het begin iets, maar dat verdwijnt snel als je het in je haar aanbrengt. Je hebt maar een klein pompje nodig en dat is maar goed ook, want dit kleine flesje kost ook bijna €30 voor maar 75 ml. Ik vindt deze gel nog fijner dan de sprak. Het maakt mijn haar absoluut niet mat of droog en doet eigenlijk maar een ding: mijn haar meer body geven. Verder kun je het heel goed combineren met andere stylingproducten. Eigenlijk merk ik dat hoe ik mijn haar ook style, ik al snel naar dit pompje grijp om net dat beetje meer volume te geven. Ik zou dit product zeker kopen omdat je er lang mee doet en ik het veel fijner vind dan een mousse.

Dus?
Als er zoveel bombarie is, wordt ik altijd wat sceptisch. Maar ik moet echt zeggen dat de 2 producten die ik heb getest meer dan de moeite waard zijn. Ze horen echt thuis in het topsegment van stylingproducten. Als ik dan toch een nadeel moet noemen, is dat de wat chemische geur. Maar zelfs hier heeft Kérastase zichzelf overtroffen. Want een reden waarom ik nooit fan was van dit merk, zijn de chemische geuren en dat hebben deze producten niet. Ik ben benieuwd geworden naar de andere producten in deze lijn. Deze kan ik alvast zeker aanraden!

Getest door: Marit Heemskerk | oprichter WIEWATHAAR

Vind hier je Kérastase salon bij je in de buurt! Staat je salon er niet bij? Laat het ons dan weten via ons contactformulier.