Home Kapper uit Almelo opent salon in Monaco
Ondernemend

Kapper uit Almelo opent salon in Monaco

Velvet Monkey, die leuke innovatieve salon uit Almelo lijkt niet te stoppen! Vorig jaar wonnen ze al de landelijke Kapsalon Award en dit jaar openen ze hun tweede vestiging … in Monaco! Oprichters Eduard Meijerink en Kylie Jones hebben een duidelijke visie, waardoor deze stap ineens niet zo vreemd meer lijkt.

"We willen dat iedereen met een comfortabel gevoel en de deur uitloopt, waar dan ook ter wereld!"

Ik sprak met Eduard en hij vertelde mij dat Almelo een hele bewuste keuze was. Hijzelf komt uit die omgeving en met Velvet Monkey wilden Eduard en Kylie de regio een salon bieden zoals ze dat in de Randstad gewend zijn. Een salon waar de klant centraal staat en waar de kapper zich opstelt als expert. Dat laatste is volgens Eduard de kern waar het bij Velvet Monkey om draait. “Wij willen echt intunen op de klant. Wat verwacht hij en waarmee ga je hem of haar blij maken. Want uiteindelijk wil iedereen met een comfortabel gevoel en zelfverzekerd de deur uitlopen. Waar dan ook ter wereld. Dit vergt een flinke dosis mensenkennis, je moet goed kunnen kijken en luisteren.”

Velvet-monkey-2

Eduard vertelt ook dat de concurrentie minder is in Almelo, waardoor je makkelijker opvalt. Maar dat ze bij Velvet Monkey iets goeds doen is duidelijk. 70% van de klanten komt uit Overijssel en 21% komt maar uit Almelo zelf. De meeste mensen komen dus special naar Almelo voor de kapper. Eduard: “Mensen verwachten hier minder en krijgen dan een werelds gevoel, ze hebben dan echt die wow-factor!”

Een salon in Monaco

Velvet-monkey-1

Doordat Kylie en Eduard het concept en de visie van Velvet Monkey duidelijk hebben geformuleerd, was een tweede vestiging openen minder lastig dan het lijkt. Natuurlijk werk je op afstand, maar er wordt gezorgd dat de lokale kappers goed worden getraind en dat de eerste maanden altijd een van de kernpersonen in Monaco aanwezig is. De salon in Monaco is deel van een exclusieve privéclub, maar de salon is ook voor niet-leden toegankelijk. Toen deze mogelijkheid zich voordeed, hoefden Kylie en Eduard niet lang na te denken. Ze hadden al iets met de stad, kwamen er vaak en dit was natuurlijk een geweldige eer en uitdaging.

Het doel is om een tikje Hollandse nuchterheid en ambacht te combineren met de allure van Monaco. “Klanten willen zelfverzekerdheid, dat is een universele wens. Natuurlijk zijn er cultuurverschillen en moet je weten wat de plaatselijke definitie van beauty is. Maar als je de klant happy kunt maken, zit je overal goed.”

Next step?

Over de volgende stap wil Eduard nog niet te veel kwijt. Een andere salon in Nederland zal het in ieder geval niet worden, dat vindt Eduard niet uitdagend genoeg. Maar ze hebben veel internationale persaandacht gehad, zoals van de Wall Street Journal en hierdoor komen er veel aanvragen binnen. Er speelt wel iets dat interessant is, maar Eduard wil ervoor waken zodat te snel te groeien. Hij wil alles solide en gedegen aanpakken zodat Velvet Monkey niet ondergaat aan haar eigen succes.

Ik ben onder de indruk en hoop dat deze eigenzinnige ondernemers uit Almelo zich over de hele wereld zullen verspreiden. You go monkies!

Afspraak maken?  Velvet Monkey House of Hair Almelo