Home Jouw mening telt | Wat doe je met grensoverschrijdend gedrag?
Ondernemend

Jouw mening telt | Wat doe je met grensoverschrijdend gedrag?

Het onderwerp is actueler dan ooit: ongewenste seksuele intimidatie. Het lijkt momenteel wel of er in Nederland een beerput is opengetrokken en je hoort steeds meer vrouwen (maar er zijn ook mannen!) die hiermee te maken hebben gehad.

Hoe zit dat in de salons? Haren wassen en knippen is toch een intieme bezigheid; je zit immers met je handen aan het hoofd van een klant en sommige klanten kunnen daar wellicht niet mee omgaan.

Wij vroegen ons af in hoeverre kapsters te maken hebben met grensoverschrijdend gedrag van klanten. Nou verwachten we niet meteen dat klanten hun kapper een dickpic gaan sturen, maar het kan al veel subtieler. Van een 'toevallige' aanraking die iets te vaak voorkomt, tot ongepaste gespreksonderwerpen.

Heb jij dat meegemaakt?

Heb jij weleens zoiets meegemaakt? Een klant of collega, die zich ongepast en grensoverschrijdend heeft gedragen? Of ben je saloneigenaar en heb jij met dit soort voorvallen te maken gehad in jouw salon?

Jouw mening

Wij zijn benieuwd naar jouw ervaring en ook: wat vind jij dat iemand moet doen die dit meemaakt? En: heb jijzelf ooit zoiets meegemaakt en hoe ging je daarmee om? Wat kunnen saloneigenaren doen om de werkomgeving veilig en fijn te houden? Laat het ons weten, we zijn benieuwd naar jouw mening!