Home Jouw mening telt | Salons toch openen tijdens lockdown?
Ondernemend

Jouw mening telt | Salons toch openen tijdens lockdown?

Momenteel wordt druk vergaderd over een wel of niet verlenging van de huidige lockdown. Laten we hopen dat de salons 14 januari weer open mogen. Maar wat gaat de kappersbranche doen als dat niet het geval is?

De rek is er inmiddels helemaal uit, salons staan op omvallen na een 2e lockdown en onvoldoende steun. Bovendien is het begrip voor de huidige maatregelen gezakt tot een dieptepunt.

Tja, en wat doe je dan als ondernemer? Als je nauwelijks meer wat te verliezen hebt en het water je echt helemaal aan de lippen staat? Het wordt af en toe wel geopperd en niet alleen door kappers; wat als we gewoon open gaan met z'n allen! Onze branche heeft bewezen dat dit veilig kan en daarom voelt deze lockdown zo bijzonder onrechtvaardig.

Mensenlevens

Alsof mensen vanuit een torentje beslissen over mensenlevens, en dat zijn in dit geval niet alleen de coronapatiënten. Mensen die hun zaak naar de knoppen zien gaan, hun gezin en medewerkers moeten onderhouden ... dat zijn ook mensenlevens en die zijn ook wat waard!

Jouw mening

Wat zou jij in dit geval doen als de lockdown wordt verlengd? Tóch de salon openen (want je hebt niets meer te verliezen en als salons dit massaal doen worden de regels misschien aangepast) of gewoon de maatregelen opvolgen en maar zien waar het schip strandt? Wel of geen burgerlijke ongehoorzaamheid, wij zijn benieuwd naar jouw mening!