Home Jouw mening telt | Kies je voor salonexclusieve producten?
Ondernemend

Jouw mening telt | Kies je voor salonexclusieve producten?

Hoe kies je het merk waarmee je als kapper wilt gaan werken? En is het belangrijk voor je dat deze producten alleen bij de kapper verkrijgbaar zijn of mogen ze van jou ook wel online worden verkocht?

Het kan heel frustrerend zijn: je geeft je klant uitgebreid productadvies en vervolgens koopt die klant niets om thuis alle producten die jij hebt geadviseerd goedkoper online aan te schaffen. Helaas is dit bij vele professionele merken mogelijk en tot grote ergernis van kappers.

Of je kunt ineens een veel goedkopere versie van jouw shampoo vinden bij de drogist van hetzelfde merk (het heet dan net iets anders ...). Waarom zou je dan het dubbele bij de kapper betalen? Toch zijn de producten bij de kapper meestal beter, bevatten hogere concentratie ingrediënten en zijn gemaakt met de laatste kennis en technologie. Maar toch ...

Anders benaderen

Of je kunt het ook anders zien: voor je klant is het heel handig dat ze snel online die shampoo kan bestellen als haar kapper iets verder weg is. Misschien maakt het ook wel verschil of de producten online niet goedkoper worden aangeboden dan in de salon. Sommige merken zijn namelijk wel online verkrijgbaar, maar dan voor dezelfde prijs als bij de kapper.

Jouw mening

Hoe belangrijk vind jij het dat de producten waarmee je werkt salonexclusief zijn? Wat is jouw mening over webshops die kappersmerken aanbieden? Of drogisterijen die 'budget dupes' verkopen? Laat het ons weten, we zijn benieuwd naar jouw mening!