Home Interview HAARkunstenaar ROBIN VAN DER LINDE
Stylist

Interview HAARkunstenaar ROBIN VAN DER LINDE

HAARkunstenaar-PompadourSerie interviews met het toptalent van de Nederlandse kapperswereld, waarbij elke keer het stokje wordt doorgegeven aan een collega. HAARkunstenaar Robin van der Linde vertelt over haar werk als kapster in haar vintage salon Madame de Pompadour in Utrecht.

Robin-van-der-lindeWaarom kapper?
Dat is zo gegroeid en het vak past mij als een handschoen.

Wat vind je leuk aan het kappersvak?
Als er nieuwe klanten in mijn stoel zitten die al tig keer te horen hebben gekregen van kappers; ‘nee maar dat kan niet met jouw haar hoor..’ en dan compleet verrast zijn als ik ze laat zien dat er wel degelijk iets te beginnen is met hun haar. Ook vind ik het te gek dat mensen hier ervaren dat een kappersbezoek ook een fijne ervaring kan zijn en dat niet overal dom wordt gekletst over het weer en de laatste roddels in de Privé.

Hoe ziet jouw werkdag eruit?
Sinds de verhuizing in januari (2014) en aandacht bij RTL Boulevard, is het mega druk geworden in de shop. Door de week knip en kleur ik vooral en tegen het weekend aan komen er veel dames voor het stylen en opsteken van hun haar. Ik sta in het festivalseizoen ook veel op evenementen en festivals om de dames te voorzien van mooie vintage coupes.

Hoogtepunt uit je carrière?
Het opstarten van mijn eigen zaak Madame de Pompadour. Ik zou nooit meer iets anders willen. Ik was ook erg vereerd toen de heren van Schorem mij vroegen of ik het gaaf zou vinden om op Scumbash te werken..... Mijn antwoord was natuurlijk JA!

Wat is je aanpak bij een nieuwe klant?
Ik maak geen onderscheid tussen oude en nieuwe klanten. Mijn doel is dat ze zich meteen thuis voelen zodra ze de zaak binnenstappen.

Hoe ziet jouw ideale klant eruit?
Qua uiterlijk? Ik heb geen voorkeuren, dat zou ook niet gepast zijn. Voornamelijk is het prettig om te werken met iemand die openstaat voor suggesties en vooral de sfeer in zich opneemt en waardeert.

Specialiteit?
Mijn specialiteit, is denk ik vanzelfsprekend; vintage hairstyling. De reden dat ik een eigen zaak heb die gespecialiseerd is in vintage hairstyling, is omdat daar mijn passie en mijn gevoel ligt. 

Creaties-van-Robin-van-der-Linde

Kapsels
Voornamelijk kapsels tussen de jaren ‘20 tot en met ’60.  Ik hou niet van gek doen om het gek doen. Kapsels moeten kloppen.
 
Ontwerpers die mij inspireren
Jean Paul Gaultier, Alexander Mc Queen en Coco Chanel.

Welk haarproduct zou je zelf op de markt willen brengen?
 Setting lotion, haarlak en makkelijke styling tools. 
 
Van wie zou je het haar graag onder handen nemen?
Zanger Rienus en zangeres Manita!
 
Ergernis
Eilandje van haar met een weggeschoren onderkant en een knot bovenop. De mislukte vintage heren coupe (denk aan het Argentijnse voetbalteam). Vooral ook de rommelige studentenknot! Dat kan ook met iets meer class, vind ik persoonlijk..
 
In welke stad zou je een jaar willen wonen & werken?
New Orleans

Wat staat nog bovenaan jouw bucket list?
Ik zou heel graag een tijd willen rondreizen door The Southern States of America!

Aan wie geef je het stokje door?
 Ja!! Aan mijn lieve collega die onlangs haar eigen shop heeft geopend: La Fee Verte Beauty Parlour, Jerry Gardenier. 

Foto 1, 2 - Mua: Judith van Dongen | Styling: Fifties Darling | Fotograaf: Miss Lalamour | Modellen: Miss Mirjana en Yolinda Vixen, Foto 3,4 - Mua: Judith van Dongen | Styling: Vivian Kramer Gezegd Freher | Fotograaf: Jef Poldervaart | Modellen: Amesbury Rose en Yinda Vixen. Foto 5 - Fotograaf:  Gwrtjan van der Loo