Home Interview HAARkunstenaar LORIN VERSTEEG
Stylist

Interview HAARkunstenaar LORIN VERSTEEG

Interviews met het toptalent van de Nederlandse kapperswereld, waarbij elke keer het stokje wordt doorgegeven aan een collega. HAARkunstenaar Lorin Versteeg, kleurspecialist bij MOGEEN vertelt over haar bevlogenheid voor kleur en haar.

Waarom kapper?

lorin-versteeg

Een goeie vriendin van mijn moeder, die ik erg bewonderde, was kleurspecialist bij Headline in Amsterdam. Ik kreeg daar op mijn 12e een bijbaantje en ben op mijn 15e naar de Kappersacademie gegaan. Ik vond dat 3x niks! Op een dag kwam Siko (van Berkel, red.) de academie binnenlopen op zoek naar leerlingen voor MOGEEN. Dat was 6,5 jaar geleden.

Ik ben daar stage gaan lopen en een paar weken later stopte ik met school om fulltime voor Hester en Siko te werken. Plus alles wat ik daar leerde in een maand leerde ik 3x zo goed in 1 dag bij Mogeen. . Ik ben 3 jaar later wel nog naar Trevor Sorbie in Londen gegaan om een kleuropleiding te volgen, maar miste Amsterdam en Mogeen dus kon gelukkig weer terug komen.

Wat vind je leuk aan het kappersvak?

Ik vind het heerlijk om mensen blij de deur uit te zien gaan. Ook houd ik van de balans creatie en met klanten bezig zijn. Bij Mogeen kreeg ik volop de ruimte om mee te werken aan shoots en shows. Soms ben ik tot diep in de nacht bezig met het kleuren van haarstukken voor Hester en dan sta ik weer een hele dag in de salon.

Hoe ziet jouw werkdag eruit?

Zie ook de vorige vraag, het is heel afwisselend. Maar meestal ben ik wel in de salon te vinden.

Hoogtepunt uit je carrière?

Rick Owens heeft laatst een model naar mij verwezen. Hij kwam hier en was gelukkig heel blij met het resultaat. Ik vind Rick Owens te gek dus mijn hartje ging toen wel even sneller kloppen!

Nieuwe klant

Ik werk nauw samen met degene die knipt. Het haar wordt eerst (droog) geknipt en daarna gekleurd. Gelukkig is de samenwerking bij Mogeen erg goed. De mensen zijn ‘hand-picked’ en iedereen wordt eerst  getraind. Daarom kun je je collega’s blind vertrouwen en komt onze smaak vaak overeen. Ik kijk heel goed naar de huidskleur, make-up en vraag ook altijd hoe vaak een klant naar de kapper gaat. Daar stem ik dan de kleur op af.

Ik hou van natuurlijke kleuren en organisch haar. Het moet geen kapsel van mij zijn, maar echt bij iemand passen. Daarom hou ik ook niet van trends, het gaat om de persoon. Ik gebruik nooit kleurcapes of stalen. Meestal gaan klanten wel mee in mijn advies en als ze iets anders willen waar ik niet achter sta, leg ik ze alle nadelen uit. Dan zijn ze meestal om. Het is ook een kwestie van vertrouwen.

Welk soort klant heb je het liefst in de stoel?

Ik hou erg van verschillende soorten mensen. Hoe langer ik werk, hoe meer mijn klanten komen via mond-op-mond reclame en  dan krijg je langzamerhand het type klant dat bij je past.

Specialiteit

Kleuren. met name highlighten en het liefst zonder strepen en banen in het haar. En haarstukken en pruiken kleuren, het is toch heel anders als 'klanten' kleuren, ik hou bij mijn klanten van heel natuurlijk haar en als ik pruikjes en haarstukken kleur kan helemaal losgaan.

Creaties-van-lorin-versteeg

Kapsels

Ik hou van lang sexy haar, maar dat moet natuurlijk wel bij iemand passen.

Welke ontwerper inspireert jou het meest?

Jean Paul Gaultier. Ik ben dol op de eighties en de shows van JPG zijn heel origineel en creatief.

GC_cover_FC

Welk haarproduct zou je uitbrengen als je de kans kreeg?

Wella heeft een fantastisch product uitgebracht: Color ID, dat je kunt toevoegen aan haarverf waardoor de verf niet meer afgeeft. Doordoor kan je als het ware schilderen op het haar. Ik zou dat product wel willen vertalen naar een blondeer-versie zodat je echt nooit meer folies nodig hebt.

Van wie zou je het haar graag onder handen nemen?

Ik krijg wel jeukende handen als ik mensen op straat zie met grote strepen en banen in het haar.

Ergernis

Ik vind strepen in het haar verschrikkelijk. Of geblondeerd haar dat te veel is doorgeslagen door zilvershampoos.

In welke stad zou je een jaar willen wonen & werken?

Barcelona, hoewel het door de crisis lastig moet zijn om daar nu te werken. Ik hou erg van Europa en in Barcelona vind ik de combi van strand, stad erg fijn. Er wonen veel jonge mensen. en het klimaar is net even een tikkie lekkerder.

Wat staat nog bovenaan jouw bucket list?

Veel te veel!

Aan welke “haarkunstenaar” wil je ‘het stokje’ doorgeven voor het volgende interview?

Jan Fuite. Hij huurt een stoel bij MOGEEN en is freelancer voor  de House of Orange. We zijn al vanaf het begin van Mogeen collega's.