Home In plaats van zwart-wit denken weer begrip voor elkaar opbrengen
BEAUTIFUL PEOPLE

In plaats van zwart-wit denken weer begrip voor elkaar opbrengen

Kim is al 17 jaar kapster en eigenlijk wist ze altijd al dat ze deze richting op wilde. Ze bracht als jong meisje graag haar tijd door in de kapsalon van haar tante, die haar grote inspiratiebron was. Haar passie voor het vak, liefde voor de beautyindustrie en de wens om met mensen te werken, hebben Kim gemaakt tot de vakvrouw die ze nu is. Ze werkt bijna haar hele loopbaan met AVEDA en is zo verliefd op het merk, dat ze nooit reden heeft gehad om naar een ander merk op zoek te gaan.

Interview met Kim Lieffering (Manager Lifestyle Salon The Hague)
Kim is Manager Lifestyle Salon The Hague en wil ooit nog iets betekenen voor kansarme kinderen

Kim: “Ik vind het geweldig dat ik kan zorgen dat iemand zich goed voelt over zichzelf door een mooie kleuring of coupe en ik denk dat AVEDA mij daar het beste bij kan helpen.“

AVEDA is altijd voorloper geweest op het gebied van duurzame beauty.

Dáárom Aveda

Ik ben na mijn opleiding al snel bij de Lifestyle Salon van Fred Nieuwenhuijzen terecht gekomen en zodoende kwam ik in aanraking met AVEDA. Hun filosofie staat me erg aan, ze doen aan fairtrade zodat mensen aan de andere kant van de wereld ook hun leven kunnen opbouwen. En ze zijn altijd voorloper geweest op het gebied van duurzame beauty. Nu is het natuurlijk heel hip om ‘vegan’ of ‘groen’ te zijn, maar dat was niet altijd zo en toen zette AVEDA zich daar al voor in. Elk product is dierproefvrij en kwalitatief zo goed dat je er alles mee kunt. En dat is het mooie van dit merk, het is niet alleen duurzaam, ze leveren ook mooie resultaten. Het is absoluut geen ‘stoffig’ merk, ze zijn juist altijd gericht geweest op fashion en blijven innoveren.

Favorieten

Zelf gebruik ik de producten van AVEDA natuurlijk ook, vooral de haarproducten. Ik denk dat je als kapper zelf de producten moet gebruiken waar je dagelijks mee werkt, anders weet je ook niet wat ze doen. Mijn absolute favoriet die met stip op één staat is de Speed of Light Blowdry Accelerator. Dit product bestaat nu zo’n half jaar en verkort de droogtijd tijdens het föhnen en beschermt tegelijk het haar, waardoor de haarkwaliteit beter blijft en dat is heel belangrijk. Ik vind dit product een echte must voor iedereen die het haar föhnt. En voor het lichaam vind ik de Stress-fix Body Cream echt geweldig. Er zit lavendel in dat lekker ontspant, heerlijk ruikt en het hydrateert de huid goed.

Ik vind het heel goed dat er nu zoveel aandacht is voor duurzaamheid.

In de stoel

Eigenlijk vind ik iedereen wel leuk, maar als ik echt iemand zou moeten uitnodigen in mijn stoel, zou dat iemand van het koningshuis zijn. Misschien klinkt het cliché, maar dan denk ik toch aan de koning of de koningin. Bij Willem Alexander vind ik zijn baard trouwens heel goed staan, maar zijn kapsel zou ik nog wel een keer onder handen willen nemen. Maxima ziet er natuurlijk al prachtig uit, maar met haar zou ik graag een gesprek voeren als ze in mijn stoel zou zitten.

Duurzaam als trend

Eigenlijk vind ik het heel goed dat er nu zoveel aandacht is voor duurzaamheid en denk dat deze trend zich alleen maar verder zal ontwikkelen. Ook de regelgeving zal strenger moeten worden, zodat andere merken ook gedwongen worden om naar hun productieproces te kijken. Er moet gewoon iets veranderen zodat we onze kinderen ook nog een toekomst kunnen bieden. En als je kunt helpen door andere beautyproducten te gebruiken, dan vraag ik me eigenlijk af waarom je dat niet zou doen.

Over het klimaat

Ik vind het wel belangrijk om mijn steentje bij te dragen aan een beter milieu, maar wil de hele kwestie niet zo zwart-wit stellen. Thuis probeer ik mijn afval te scheiden, ik eet zo veel mogelijk biologisch en denk erover om elektrisch te gaan rijden. Maar je ziet nu dat partijen tegenover elkaar gaan staan en dat vind ik niet goed. Wij zitten hier vlak om de hoek van het malieveld en natuurlijk hebben we de boze boeren en bouwvakkers deze kant op zien komen. Aan de ene kant weet ik dat er verbetering moet komen, maar ik denk dat het anders kan. Ik heb zelf ook kinderen en ben ook bezig met het klimaat, maar hoe zwart-wit het soms gebracht wordt, daar heb ik wel moeite mee. Je kunt niet zomaar verwachten dat iets dat 100 jaar op een bepaalde manier vervaardigd is, nu ineens van de een op de andere dag verboden is. Je kunt niet mensen hun bron van inkomsten afnemen, ik denk dat het anders gebracht had moeten worden. Het zou allemaal iets genuanceerder moeten.

Mensen die meteen hun mening op social media verkondigen, noem ik keyboard helden.

Keyboard helden

Ik vind het sowieso een probleem van deze tijd dat mensen zo tegenover elkaar komen te staan. Dat komt ook mede door social media, dan wordt iedereen ineens ‘keyboard helden’, zo noem ik ze. Iedereen roept maar en heeft meteen een mening. Niemand laat elkaar meer in hun waarde en je ziet dat dingen zo extreem worden uitvergroot op social media, dat is niet goed. Ik kan me daar helemaal niet in vinden. Mensen zouden meer moeten openstaan voor een gezonde discussie, je moet ook een tegengeluid kunnen horen. We moeten weer begrip voor elkaar gaan opbrengen, wat de discussie ook is. Ik geloof meer in de verbinding zoeken, wat je overtuiging ook is.

Spiritualiteit

Zelf ben ik geen type die aan yoga of spiritualiteit doet, ik ben daar geloof ik veel te nuchter voor. Ik heb weleens yoga geprobeerd, maar dat is niet aan mij besteed. Het mooie van AVEDA vind ik ook juist dat het zo’n brede doelgroep aanspreekt. Ze maken je bewust dat dingen beter kunnen vanuit hun Ayurvedische overtuigingen, maar heb je daar niets mee en wil je toch die fijne producten ervaren, dan kan dat ook. Het maakt gelukkig niet uit wie of wat je bent, het is een merk voor iedereen. Het draait er bij AVEDA om dat je in de watten wordt gelegd en dat vindt iedereen lekker, of je nou aan yoga doet of niet.

Je kunt er niets aan doen waar je geboren bent, wij hebben echt geluk gehad.

Zingeving

Ooit zou ik nog wel een keer naar een derdewereldland willen gaan om daar te helpen. En dan bedoel ik niet voor een weekje, maar echt om structureel verschil te kunnen maken voor langere tijd. Natuurlijk moet dat ook kunnen, maar graag zou ik daar iets voor kinderen willen betekenen. Dat lijkt me heel mooi om te doen. Maar zoiets moet je goed doen en gaat verder dan alleen een tas met speelgoed brengen en na een week weer terug naar je warme bedje, daar geloof ik niet in. Het is namelijk heel makkelijk om met geld te zwaaien, maar dat is niet de oplossing. Je kunt er niets aan doen waar je geboren bent, wij hebben het geluk dat we wel op de juiste plek geboren zijn en daarom zou ik graag wat terug willen doen voor minder fortuinlijke kinderen.

Eigenlijk ben ik helemaal niet zo’n type dat ver weg moet, ik vind het ook prima om in Nederland of Duitsland vakantie te vieren. Maar sommige plekken zijn wel heel indrukwekkend, zoals een rondreis door China. En Iran wil ik na alle verhalen van die vrienden wel eens met eigen ogen zien.   

Favorieten van Kim: BOEK Aveda Rituals: A Daily Guide to Natural Health and Beauty, Horst Rechelbacher MUZIEK Top 40 op de radio BEAUTYPRODUCT Aveda Speed of Light Blowdry Accelerator ONTSPANNING Uitwaaien op het strand REIS Bali PLEK OM TE ZIJN thuis!