Home IN GESPREK Vinden Nederlandse kappers een hoofdmassage niet belangrijk?
Haarpraat

IN GESPREK Vinden Nederlandse kappers een hoofdmassage niet belangrijk?

HOOFDMASSAGE
Marit_Lynn
Elke maand wisselen Lynn  & Marit gedachten uit over haarzaken. Lynn werkt bij Kapsalon MOGEEN en is oprichter van Haarindesoep.nl, een blog waarop je alles kunt vinden over haar in de breedste zin van het woord. Marit is oprichter van Wiewathaar.nl, dé consumenten review site over kappers en haarproducten. Ze schrijven elkaar over dingen die hun opvallen in de kapperswereld; Lynn vanuit het kappersperspectief; Marit bekijkt de zaken als consument. Zo brengen we miscommunicaties op een luchtige manier in beeld en proberen  we elkaar beter te begrijpen.

Vinden Nederlandse kappers een hoofdmassage niet belangrijk?

[su_testimonial name="Marit" photo="https://www.wiewathaar.nl/images/blogs/Marit.jpg" company="Wiewathaar.nl" url="https://www.wiewathaar.nl"]Hoi Lynn,
Ik ben dol op Azië en als ik daar ben, ga ik graag naar de kapper. Niet om m'n haar te laten knippen, want daar heb ik dan weer slechte ervaringen mee. Maar om het te laten wassen, en dan gaat het me eigenlijk alleen maar om die heerlijke hoofdmassage. Zelfs in de meest eenvoudige salon heb ik daar een betere massage gekregen dan hier. Ik hoor dit vaker.
Hoe komt het dat kappers hier geen hoofdmassage geven? En als ze al een poging wagen, waarom duurt dat dan zo kort? Leren kappers dat niet bij hun opleiding of kunnen ze daar niet in bijscholen? Vinden Nederlandse kappers dit maar tijdrovend of onzin? Natuurlijk is een goede knipbeurt belangrijk, maar ik denk dat veel salons hier net dat verschil kunnen maken waardoor een bezoekje iets wordt om echt naar uit te kijken!
[/su_testimonial]
[su_testimonial name="Lynn" photo="https://www.wiewathaar.nl/images/blogs/Lynn.jpg" company="Haar in de Soep" url="http://www.haarindesoep.nl"]Hoi Marit,
Natuurlijk krijgt iedereen op de kappersschool basislessen masseren en naar mijn mening zou hier ook in de salon aandacht aan moeten worden besteed. Een goede wasmassage is namelijk het kersje op de taart van een goede behandeling en hét moment voor de klant om te ontspannen. Waarom het dan toch vaak mis gaat?
Volgens mij bestaat een goede wasmassage uit een combinatie van twee skills: het gebruiken van de juiste technieken én een bepaald gevoel voor ritme. Laat het nou net dat laatste zijn waar het gros van de Nederlanders te weinig van heeft. Hoe wij ook ons best doen, wij bewegen ons als stijve harken. Helaas, natuurlijk zijn er uitzonderingen maar voor een heerlijke wasmassage ben je in Nederland aan het verkeerde adres. Gelukkig compenseren veel Nederlandse kappers dat door een uitzonderlijke goede knip- en kleurbehandeling aan te bieden. Die kun je, zoals je zelf al aangeeft, in Azië dan misschien weer wat moeilijker vinden.
[/su_testimonial]
Ben je zelf kapper of klant en heb je ook een vraag?
Mail je consumentenvraag naar marit@wiewathaar.nl of je kappersvraag naar lynn@haarindesoep.nl