Home Hoeveel haarmasker je moet gebruiken en nog meer kapperslessen
Stylist

Hoeveel haarmasker je moet gebruiken en nog meer kapperslessen

Op een sombere maandagochtend reed ik vorige naar Werkendam voor een kapperstraining van Schwarzkopf. Ik doe dat soms, zo'n training bijwonen. Het is leuk te zien hoe kappers beter worden in hun vak en zelf steek ik er elke keer ook weer wat van op. Dit keer ging de training over de nieuwste Schwarzkopf aanwinst Strong Bonds. Deze producten zorgen ervoor dat je schadeloos je haar kunt laten oplichten. Olaplex was de eerst die hiermee kwam en dat heeft een ware revolutie in kappersland veroorzaakt. Bij Schwarzkopf gaan ze nu een stapje verder en komen ze met haarkleuringen waar dit spul al in zit, zodat dit nog sneller gaat.

ask-01

Maar wat heb ik geleerd? Cindy Koster kon het allemaal heel goed uitleggen en sprak gelukkig in 'Jip & Janneke taal' zodat ik als leek er ook nog wat van kon begrijpen. Daarna verscheen onze expert Arjan Bevers op het podium om te vertellen hoe hij dit allemaal in de praktijk ervaart. Heel leuk en leerzaam en hieronder deel ik nog even wat ik van deze dag heb geleerd en misschien ook handig voor jullie is om te weten!

ask-02

5 tips van de kapperstraining

 1. Plaatjes die op Instagram of Pinterest ziet zijn moeilijker te maken dan je denkt!
  Het lijkt misschien zo eenvoudig als je versneld een video ziet of alleen een foto. Maar sommige trendy haarkleuringen duren echt uren om te maken. Schrik dus niet als jouw kapper je dat vertelt en je hoort hoeveel dit gaat kosten!
 2. Gebruik niet teveel van je haarmasker!
  De meeste mensen gebruiken te veel en dat is zonde. Je kunt zien of je de juiste hoeveelheid hebt gebruikt aan het feit dat je het nauwelijks meer hoeft uit te spoelen. Als je langer dan 3 minuten moet spoelen, heb je teveel gebruikt.
 3. Doe een warme handdoek om te haar
  Hiermee verkort je de inwerktijd van je masker en bovendien geeft het ook nog zo'n lekker spa-gevoel. Doe je handdoek maak je vochtig met een plantenspuit en doe je heel even in de magnetron en klaar.
 4. Gebruik een conditioner na je masker
  Veel mensen denken dat ze of het een of het ander moeten gebruiken, maar het beste is om nog een conditioner na je masker te gebruiken. Laat het 1 minuutje intrekken en dan meteen uitspoelen. Dat sluit de haarschubben en beschermt je haar beter. Cindy legde het zo uit: na een gezichtsmasker treks je huis vaak ook nog wat en dan doe je er een crème op. Behandel je haar net zo.
 5. Nederland is Cool!
  Er is geen land waar de haarkleuringen zo koel zijn als hier. Wij houden echt van koele kleuren en hebben de neiging alle warmte uit het haar te halen.