Home Hoe lang kun je haarproducten bewaren?
Haarpraat

Hoe lang kun je haarproducten bewaren?

Het lijkt soms een investering voor het leven; zo'n flesje serum of olie waar je maar een heel klein beetje van gebruikt. Maar vergis je niet, ook haarproducten kunnen 'over de datum' zijn en dan kun je ze maar beter niet meer in je haar smeren.

Nu is het wel zo dat je haarproducten meestal veel langer kunt bewaren dan make-up. Dus je kunt best een paar shampoo's in huis hebben; eentje voor meer volume en eentje na het zonnen voor in de zomer. Wij laten je zien waar je op moet letten om optimaal van jouw dure producten gebruik te blijven maken en dan weet je ook waar je wel van in kunt slaan en waarvan niet ...

Hoe lang kun je haarproducten bewaren?

De meeste producten blijven ongeveer 3 jaar goed, als je dit als stelregel aanhoudt, zit je goed. Na het openen blijven ze echter minder lang houdbaar; reken dan op 1-2 jaar. Maar nog belangrijker is dat je je producten schoon houdt. Een haarmasker in een grote pot heeft bv. sneller kans om vies te worden dan een product in een tube. Let dus ook op de verpakking.


Onze favorieten


Kijk goed naar de verpakking

Op de verpakking kun je zien hoe lang je een product kunt bewaren, vaak staat er 12M, 24M, dat betekent dat je het product 12 of 24 maanden kunt bewaren. Meestal blijft een product wel iets langer goed. Net als bij eten, zijn fabrikanten vaak conservatief als het gaat om houdbaarheid om claims te voorkomen.

Gebruik je verstand

Maar als ben je binnen het aantal maanden, kijk ook naar het product en ruik eraan. Ruikt het nog lekker en is de substantie nog zoals het was toen je het kocht? Soms kan een product eerder oud worden in een te warme badkamer. Een masker kan dan gaan schiften. Het is daarom altijd beter om je producten zo koel mogelijk te bewaren en bewaar geen ongeopende producten in je badkamer. Vaak is een kast in je slaapkamer beter.

Het is altijd goed om een keer per jaar je badkamerkast op te ruimen en alles weg te gooien wat je niet meer gebruikt of wat verouderd is.

Tenslotte moet je af en toe ook gewoon iets weggooien. Als je een product langer dan een jaar in je kast hebt staan en het is nog steeds bijna vol, dan is dit waarschijnlijk niet het juiste product voor je haar. Anders was het allang op!

Let jij weleens op de houdbaarheid van je haarproducten?

Bron: Hair Romance

Merktip! Slaap is een eerste vereiste voor een stralende huid. Dat is ook de visie van en daarom heeft dit merk veel natuurlijke producten die een goede nachtrust bevorderen.