Home Hoe goed is Co-washing voor je haar?
Onze favorieten

Hoe goed is Co-washing voor je haar?

Co-washing was een paar jaar geleden erg populair en sommigen zweren er nog bij. Het houdt in dat je je haar wast met een conditioner. Nu gaat dat sommige vrouwen wat te ver, maar ook de fabrikanten hebben ingespeeld op deze trend. Shu Uemura - the art of hair - lanceerde haar eigen interpretatie van deze methode.

Inmiddels al bijna een jaar geleden ontving ik van het high-end mer Shu Uemura een shampoo en oil. Het was gelijk mijn vuurdoop met producten van dit merk, tenminste voor haarverzorging. Ik kende Shu Uemura al wel van de prachtige make-up en cleansing oils. Dit is ook de oorsprong van Japanse merk, genoemd naar de gelijknamige make-upartist. Sinds een aantal jaar is L'Oréal de grootste aandeelhouder van dit bedrijf en inmiddels hebben ze dus ook haarproducten; The Art of Hair. Ik heb de producten een aantal weken gebruikt en dit is wat ik ervan vond!

Shu Uemura Essence Absolue Nourishing Protective Oil

shu-uemura-oil-02

Ik begin met dit product, want dit was het eerste product in deze serie, een haarolie op basis van Camellia olie. Dit ingrediënt werd eeuwen geleden ook al door Geisha's gebruikt om hun haar mooi glanzend te houden. Het staat op nummer 3 van de ingrediëntenlijst dus er zit behoorlijk wat van in. Helaas is de nummer 1 van de lijst een silicone; Cyclopentasiloxane. Dat is jammer voor diegenen die geen siliconen in hun haar willen. Ikzelf heb er minder problemen mee, omdat ik echt merk dat het mijn pluizige haar als de beste kan temmen. Je merkt wel dat er veel silicone in zit, omdat het een dike gel-achtige substantie is die makkelijk aanbrengt. Hij ruikt echt heerlijk en maakt mijn haar absoluut niet vet, al moet je wel voorzichtig zijn door niet teveel aan te brengen. Een olie die het prima doet.

shu-uemura-oil-01

Ik had ook nog eens een extra leuke editie, van een co-lab met Maison Kitsuné, een hip kledingmerk uit Parijs. De fles is verder niets bijzonders. Een standaard plastic pompflesje. Niets eraan doet vermoeden dat dit een bijzonder dure haarolie is, hij kost - schrik niet - maar liefst 50 Euro! Dat vind ik duur voor een 'best lekkere' olie, maar echt niet beter dan veel anderen die ik heb geprobeerd. Ik heb ook niet gemerkt dat mijn haar minder pluizig was of langer glad bleef. En hoe leuk de verpakking dit keer ook was, voor dat geld verwacht ik wel iets meer luxe. Heb je het er wel voor over, dan is het een prima product. Bovendien zit er maar liefst 150ml in een fles dus je doet er lang mee.

Shu Uemura Essence Absolue Nourishing Cleansing Milk

shu-uemura-essence-absolue-02

Dit product houdt het midden tussen een shampoo en een conditioner en is gebaseerd op het zgn. 'co-washing' principe, waarbij je je haren wast met een conditioner. Dit is een milk met en komt in een grote gouden tube van 250ml. Ik verwachtte het al niet, maar kijk er niet van op dat deze cleanser absoluut niet schuimt. Het is een dikke crème die je goed moet inmasseren, zodat vet & vuil oplossen. Even paar minuten laten intrekken en daarna spoel je het uit en ja hoor, mijn haar voelde schoon aan. Niet heel stroef, maar zoals het voelt nadat je de conditioner hebt uitgespoeld. Ik merkte wel dat ik er meer van gebruik dan normaal met een shampoo. De substantie is namelijk zo dik, dat het niet heel goed verdeelt. Daarom vind ik 'milk' niet echt een goede naam, ik had het eerder 'cream' genoemd. Erg zuinig in gebruik is hij dus niet. Ook hier zit Camellia olie in en geen sulfaten en siliconen. Het is dus veilig voor gekleurd haar! Mijn haar is droog en daarom deed dit product de job heel goed.

shu-uemura-essence-absolue-01

Na het uitspoelen voelde mijn haar echt niet droog, maar wel dat het nog wat nodig had. Dus gebruikte ik de olie, een perfecte match. Helaas merkte ik wel dat er best veel haren in het putje zaten na een wasbeurt. De dikke crème verdeelt niet echt goed over het haar en ik had het gevoel dat daardoor extra wrijving ontstond bij het wassen. Een ander minpuntje vond ik de verpakking. Op zich niets mis mee, maar de opening raakte steeds verstopt, waardoor ik als in gek in die tube moest knijpen. Ik had ook hier liever een pompje gehad. Uiteindelijk gebruik ik deze cleanser af en toe nog steeds. Als ik een keer haast heb en niet eerst shampoo en daarna conditioner wil gebruiken. De opening van de tube heb ik met een schroevendraaier groter gemaakt. Ziet er niet echt uit, maar werkt wel. Een tube kost €47 en dat is veel. Maar je hebt wel twee producten in één, hoewel ik er eerlijk bij moet zeggen dat het niet bepaald zuinig is in gebruik. Ik weet niet of ik het zou kopen, gelukkig zit er nog wat in de tube ...