Home Hoe bereid jij je voor op jouw kappersafspraak?
Stylist

Hoe bereid jij je voor op jouw kappersafspraak?

Yes we zijn weer open! Dat is geeft een enorme boost aan onze geest, creativiteit en sociale contacten.

Wij als kleurspecialisten hebben ons de afgelopen tijd letterlijk verzopen in allemaal leuke educatieve filmpjes over kleur en kleurtechniek. De nieuwste kleuren die gelanceerd worden en de laatste kleurtrends. Dat was leuk en leerzaam, maar nu mogen we het eindelijk in de praktijk brengen.

Technieken

Wat mij opviel zijn een paar dingen. Allereerst balayage en freehand, dat zijn geen trends meer maar zijn gewoon niet meer weg te denken uit de dagelijkse werkzaamheden in de salon.
En natuurlijk blijf je highlights zien. Het mooie van deze technieken is dat je ze ook heel goed kunt combineren met elkaar

Kleurtrends voor de zomer

De trends zijn nu vooral de kleurkarakters die je met elkaar kunt laten spelen en blenden. Ook speelt helderheid, diepte en transparantie een belangrijke rol. Zo kun je combinaties maken van zachte, transparante kleuren met volle, koele kleuren. Denk aan mokka met een parelmoer effect of een koele beige.

Smokey hair is dé trend voor dit seizoen. Het gaat hierbij om 2 à 3  tinten verschil in kleurhoogte. Dat betekend dat je eerst een balayage in het haar aanbrengt en vervolgens het haar gaat inkleuren na het uitspoelen Zo krijg je een mooie blend met een zgn. ‘gerookt’ effect! Je kunt hierbij denken aan de ‘smokey eye’ uit de visagie.


Bereid je voor op je bezoek!

Ook jij als consument hebt natuurlijk niet stil gezeten. Je hebt onderzoek gedaan en je laten inspireren op social media. Wij hebben onze klanten uitgedaagd om eens na te denken over een nieuwe coupe of kleur, of je grijze haar te omarmen nu je toch al een enorme uitgroei hebt. Het is leuk om het met elkaar over te hebben als we elkaar weer in de salon zien. Bereid je goed voor op je bezoek en bedenk wat je wel en niet leuk vindt. Neem foto’s mee of maak een moodboard op Pinterest.

Bespreek de mogelijkheden en zo kun je bij het 2e kappersbezoek na de lockdown je nieuwe look en kleur waarmaken. Hoe leuk is dat? Of wellicht heeft je kapper meteen de ruimte om jouw wens uit te voeren. Het hangt ook van jezelf af. Ga je er meteen voor of wil je liever nog even goed de mogelijkheden bespreken. Wanneer je een afspraak maakt, geef dan aan dat je wat anders wilt. Dat helpt ons enorm.

Welk type klant ben jij?

Ben jij die klant die elke 3 tot 5 weken in de salon komt omdat je altijd perfect geknipt en gekleurd haar willen hebben? Dus niet perse altijd iets anders maar juist perfect alles onderhouden? Dan kan je waarschijnlijk niet wachten om weer naar je vertrouwde oude ik terug te gaan!

Tot snel!

Juiste de afwisseling van de verschillende type klanten is voor ons juist superleuk en uitdagend. We gaan het heel druk krijgen de komende weken in de salon, en kunnen niet wachten om al jullie ideeën te horen en te bespreken. We willen over al jullie haaruitdagingen horen, die jullie tijdens de lockdown hebben gehad.
We hebben er alle vertrouwen in dat we op een veilige manier jou van de juiste kleur en coupe mogen voorzien. Tot heel snel!

Lees ook hoe kappers willen weten hoe jij in het leven staat!