Home Hier moet je op letten als je krullend haar hebt!
Haarpraat

Hier moet je op letten als je krullend haar hebt!

Tayga van Curls Control is groot fan van de CG-methode en vertelt waarom krullend haar toch echt anders moet worden verzorgd dan steil haar. Ook verklapt ze een aantal spannende ontwikkelingen voor de toekomst en dat betekent vooral goed nieuws voor krullenbollen!

1.Waarom vraagt krullend haar om een speciale behandeling? 

Eigenlijk vraagt ieder type haar om goed verzorgd te worden, maar krullend haar in het bijzonder. Krullend haar heeft van nature een andere structuur, is droger en poreuzer. Hierdoor droogt het haar sneller uit, waardoor er een 'ontploffing' van het haar ontstaat en dat is nu precies waar vele krullies tegenaan lopen.

Krullend haar heeft van nature een andere structuur.

Met als gevolg dat het haar minder gemakkelijk vocht en een voedende verzorging kan opnemen en vasthouden. Vanwege de textuur van krullend haar, is het ook nog eens gevoeliger voor slijtage door stylen, zon, vlechten en zelfs door slapen. Ook is kammen en borstelen voor krullen veel meer belastend dan voor steil haar. Extra verzorging en versterking is dus essentieel.

2. Waar moet je op letten als je krullen hebt?

Belangrijk is zorgen voor voedende en hoogwaardige ingrediënten in de producten. Het is heel verleidelijk om voor goedkope producten van de drogist te kiezen, vooral als wordt aangegeven dat deze speciaal voor krullen bedoeld zijn. Deze producten verhullen het probleem en voegen geen verzorging toe. Onze tip: lees je goed in en bekijk ingrediëntenlijsten. 

Vermijd sulfaten, dit zijn o.a zouten, die je haar en hoofdhuid uitdrogen waardoor er irritatie, jeuk en roos kan ontstaan. Vermijd ook ingrediënten die zich stapelen en een zogeheten 'built-up' creëren. Dit was je er namelijk met een sulfaatvrije shampoo of water niet zomaar uit. Het gebruik van producten met verzorgende en het liefst natuurlijke ingrediënten is belangrijk; zoals natuurlijke oliën, die niet verzwaren, en proteïnen die bijdragen aan het herstel en de verzorging van het haar. Daarnaast is het heel belangrijk om een goede vochtbalans te creëren in krullend haar. Dit doe je door voldoende vocht in je krullen in te brengen; vlak na het wassen met een sulfaatvrije shampoo. Je cruncht eerst water in je krullen voordat je de verzorgende producten gaat inbrengen. Zie het haar als een vloeitje, zodra het helemaal vol zit, kan er niets meer bij. Eerst moet het haar dus de kans krijgen voldoende vocht op te nemen, alvorens de verzorgende producten worden ingebracht. 

Lees je goed in en bekijk ingrediëntenlijsten. 

Ook is het essentieel om tussen de wasbeurten in krullen te voorzien van vocht en - indien nodig - wat voeding. Dit kun je doen m.b.v. een vernevelaar. Zie je pluis? Dat betekent dat er een vochttekort is, achter pluis zit namelijk een krul/slag. Spray wat vocht (met voeding) over je pluizige bos, crunch dit er goed in, kam even door met je vingers of een grove kam en breng in model met een verzorgende crème bijvoorbeeld. Tot slot is het van belang geen reguliere katoenen handdoek te gebruiken voor je krullen, maar een oud katoenen T-shirt of een hydrofiele doek. Deze nemen namelijk enkel water op en zorgen ervoor dat de producten in je krullen blijven zitten. Style je krullen niet met warmte-tools en slaap op een zijden/satijnen kussensloop. Katoenen kussenslopen slurpen namelijk dat broodnodige vocht uit je krullen op.

3. Wat houdt de CG-methode in?

Het is eigenlijk best simpel, de CG-methode houdt slechts in dat je je krullen verzorgt met producten die geen sulfaten, parabenen, siliconen, zware oliën en uitdrogende alcoholen bevatten. Het is geen techniek, er bestaan geen CG-kniptechnieken. Het is slechts een manier om krullen optimaal te verzorgen. That’s it! We moeten ons niet gek laten maken door de grote hoeveelheid aan informatie die omtrent de CG-methode te vinden is. Er is niet één juiste manier, wat voor de een het beste werkt hoeft niet per se voor de ander ook te werken. 

4. Wat zijn de reacties van jullie klanten?

Wij krijgen enkel lovende reacties, soms tot tranen aan toe. Mensen zijn vaak zó blij dat ze na een jarenlange zoektocht eindelijk de juiste producten (en vaak ook de juiste krulkniptechniek) voor hun krullen hebben gevonden. Zo was het voor ons natuurlijk ook, ook wij zochten naar hét product voor onze krullen. Steeds maar weer nieuwe producten uitproberen, die dan nog grotendeels vol in onze badkamerkastjes belandden of in de prullenbak.

Dit is echt herkenbaar voor iedere krullie. Curls Control werkt gewoon voor iedere krul, ja zelfs ook voor ‘gewoon’ steil haar. Om onze krulklanten zo goed mogelijk te ondersteunen voorzien wij iedere klant altijd van een duidelijk stappenplan d.m.v. een flyer, waarmee ze worden geholpen tijdens hun reis naar de perfecte pluisvrije krul. Tevens plaatsen wij tutorials op onze socials en reageren wij over het algemeen nog dezelfde dag op vragen via mail en whatsapp.

Bel, app, mail of kom langs, want de producten werken écht en wij helpen je net zolang totdat jij de juiste routine te pakken hebt. Want dat is onze missie - ervoor zorgen dat er steeds meer krullenbollen dolgelukkig met hun haar durven te 'shinen' en trots kunnen zijn op hun prachtige krullenbos.

5. Nog plannen voor de toekomst?

Jazeker, als bedrijf moet je je blijven doorontwikkelen en dat maakt onze passie voor krullend haar ook zo geweldig,.

Een aantal vragen van onze krulklanten en van onze salon partners/verkooppunten zijn,  of wij nog een tweetal producten willen toevoegen aan ons assortiment. Een volume spray en een serum.

Uiteraard proberen wij aan deze vraag te voldoen en zijn we bezig met de ontwikkeling van een super voedzaam serum, voor het uitcrunchen van de cast na het gebruik van de Curl Definer.  Tevens is er een volume spray in ontwikkeling. Maar voordat deze producten aan onze eisen en wensen voldoen, zijn we nog wel even verder. Het moeten tenslotte wederom top producten worden van hoge kwaliteit.

Bovengenoemde productontwikkelingen zijn toevoegingen aan ons assortiment. Wij blijven staan voor eenvoud, want met slechts vier van onze producten kun je de perfecte krul creëren. 

Verder ligt verhuizing naar een groter pand in het verschiet, met meer parkeerplaatsen en meer opslagruimte. De webshop wordt namelijk drukbezocht door zowel de professionele haarsalons als de krulklant. We groeien uit ons jasje. Nog altijd lopen onze krulknip-opleidingen vol en er komen steeds meer Curls Control verkooppunten bij in Nederland en België. We willen naar een groter pand, zodat we onze salon, opleidingscentrum en ons magazijn kunnen uitbreiden. Tevens willen we verder Europa in, de Belgische en Duitse markt veroveren en wie weet over een tijd ook opleidingen gaan verzorgen aan Belgische en Duitse kappers.

Ons bedrijf staat voor eenvoud, no-nonsens en kwaliteit en dat willen wij uiteraard blijven uitstralen.