Home Het leukste beautynieuws uit de Jaarbeurs
Actueel

Het leukste beautynieuws uit de Jaarbeurs

Zaterdag 12 en zondag 13 september werd de eerste keer de Beautyspot.nl live editon gehouden. Deze kwam in de plaats van de gebruikelijke beautybeurs. Zoals je ook al zag bij de kappersbeurs, kreeg ook dit event een nieuwe impuls. Met thema-hoeken, workshops en speakers. Zondag toog ik naar Utrecht voor een indruk. De beurs was mooi aangekleed, maar helaas er waren nog niet zoveel mensen toen wij aankwamen rond 11 uur. Op zich niet erg, want ik kon nu in alle rust rondkijken. Later op de dag werd het wel wat drukker, maar dan vooral in de 'koopjeshoek'. En het viel me op dat veel grote merken afwezig waren en dat is jammer, want hiermee mis je een beetje het beauty-overzicht van de hele branche.

Op bijna elke beauty- of hair beurs is wel een winkelgedeelte en deze kraampjes waren het meest populair van allemaal. Ik begrijp dit nooit zo. Alsof het toch leuker is om 2 tassen voor €25 te scoren dan je te laten informeren over een gloednieuwe beautybehandeling? Maar goed, ook hier spotte ik toch wat grappige beauty gadgets. Ik heb mijn leukste vondsten voor jullie op een rijtje gezet!

Paper Eye Lashes

Paper-lash

Dit kon niet anders dan uit Azië te zijn overgewaaid: laser-cut papieren kunstwimpers met grappige figuurtjes. Niet iets voor oudere dames, maar cute voor jonge meisjes! Duur zijn ze ook al niet, voor een paar euro heb je een setje, dat ongetwijfeld niet langer meegaat dan één avond. Maar leuk is het wel!

Phantom Masker

medex

De grootste en meest imposante stand van de beurs was van Medex, een gerenomeerd Nederlands merk dat net over de grens, in Duitsland wordt geproduceerd. Zij hadden een masker dat werkt met lichtgolven en afhankelijk van het huidtype kan worden bepaald hoe diep deze frequenties in de huid dringen. Door deze lichtgolven, wordt de huid klaargemaakt om de producten van Medex op te nemen. Het doet erg denken aan een SF versie van The Phantom of the Opera.

Wenkbrauw Extensions

eyebrow-extensions

Dat we wimpers kunstmatig kunnen verlengen, wisten we al. Maar wist je dat je ook wenkbrauw extensions kunt laten aanbrengen? Deze worden aangebracht op de bestaande haartjes, om deze dikker te maken en te verlengen. Op de huid kan ook, werd mij verteld, maar dan blijft het minder goed zitten. De kleine haartjes zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en worden met lijm aangebracht. Van de importeurs van Ilah Brows.

Snelle Facelift

dermatude

We kennen allemaal wel de dermaroller, dat gezichtsrollertje met fijne naaldjes die in je huid prikken. Nu worden je naaldjes nooit precies met dezelfde druk aangebracht. Dermatude heeft daar een oplossing voor bedacht door een ander apparaatje te ontwikkelen, waarmee alle naaldjes precies even diep in de huid worden geprikt. Hiermee wordt de aanmaak van collageen en elastine bevorderd, zonder dat de naaldjes onderhuidse littekens veroorzaken. Dit heet Meta Therapieën het resultaat zou direct zichtbaar zijn. Een behandeling kost rond de €100, maar reken wel op 8 behandelingen voor je hele gezicht!

Schuursponsje tegen haartjes

hair-removal

Met deze kristalpad, haal je al wrijvend en schurend alle ongewenste haartjes weg. Ik kende dit concept al, maar ging toch even zitten om het te proberen. En ja, het werkte echt! Volgens de enthousiaste dame zou het meteen alle dode huidcellen weghalen. Mijn huid volde inderdaad erg glad aan, maar ik vraag me wel af of ook niet wat 'levende' cellen per ongeluk zijn weggehaald. Hoe lang de haartjes na een behandeling wegblijven is me ook niet duidelijk. Handig voor op vakantie lijkt me!