Home Help, mijn kapper praat teveel!
Haarpraat

Help, mijn kapper praat teveel!

Naar de kapper gaan, ervaren de meesten van ons als een rustmomentje. Even lekker je haar laten doen en weg van je dagelijkse beslommeringen ... Maar wat doe je als je kappersafspraak uitmondt in een monoloog van je kapper en je nauwelijks tot rust kunt komen?

Tja, wat doe je dan? Je wilt je haar wel hier laten doen, want naast een vlotte babbel, heeft deze kapper ook zijn kniptechnieken goed onder de knie. Hoe pak je dit dilemma aan? Lees verder welke 3 praatgrage kappers wij kunnen onderscheiden en hoe je hiermee om kunt gaan.

1. De 'kijk mij eens' kapper

Deze kapper vindt zichzelf helemaal geweldig en steekt dat niet onder stoelen of banken. Hij of zij kan alleen maar over zichzelf praten en al is dat in het begin soms nog wel vermakelijk, op den duur krijg je daar behoorlijk genoeg van. Bovendien heb je toch echt liever dat je kapper zich richt op jou en niet alleen maar over zichzelf praat. Tja, wat doe je dan? Klap je helemaal dicht of vraag je glashard of deze persoon even stil kan zijn, zodat jij een tijdschrift kunt lezen?

2. De gezellige kletskous

Dit type kapper blijft an een stuk doorpraten over allerlei ditjes en datjes. Over het algemeen gaat het niet alleen over haarzelf en stelt ze jou ook vragen. In het begin praat je nog wel mee, maar op den duur ga je hopen op het moment dat de kleur moet intrekken en jij even rust hebt. Maar wat als ze dan nog om je heen blijft staan om door te vertellen? Hoe pak je dit aan, want je wil deze gezelligerd natuurlijk ook niet kwetsen? Zeg je niets meer en hoop je dat ze deze hint oppikt, of verzin je een excuus dat je een paar urgente appjes moet sturen?

3. De 'handen in het haar' kapper

Deze kapper gaat door een moeilijke periode of zit niet lekker in zijn vel. Maar in plaats van zijn hart bij vrienden uit te storten, doet hij dat bij jou - de klant! Soms vertel je elkaar weleens wat, als je bij de kapper bent. Niet voor niets noemen ze kappers ook wel psychologen. Maar wat als nu het omgekeerde het geval is en jij had uitgekeken naar een wellness momentje voor jezelf? En wat als deze kapper echt privé-details met je gaat delen, waar je eigenlijk heel oncomfortabel van wordt? Durf je dat aan te geven of zeg je niets?

Heb jij weleens een kapper gehad die teveel praatte en hoe ging je daarmee om?