Home Haarverlies door stress en de keuze voor een haartoevoeging
Haarpraat

Haarverlies door stress en de keuze voor een haartoevoeging

Een paar jaar geleden kreeg ik te maken met een langere periode van stress. Hierdoor werden mijn haren dunner en breekbaar. Er waren geen zichtbare kale plekken, maar elke ochtend stond ik op en had het gevoel dat het haar in de nacht alleen maar dunner werd.  

Iedereen maakt weleens zo’n stressvolle periode mee in zijn leven en ziet dan ook na een tijdje dat de haren aan het veranderen zijn. Wanneer we veel stress hebben komen de stresshormonen cortisol en adrenaline vrij, waardoor de eiwitten in het haar worden aangetast. Hierdoor hoopt het melkzuur op, wordt het haar zwakker en valt het sneller uit. 

Welke keuzes zijn er?

1. Extensions

Wanneer de haren aan de achterkant en zijkanten zichtbaar dunnen en kwetsbaar worden zou je kunnen kiezen voor een permanente bevestiging met b.v. extensions of een weft. Hiermee wordt dan de juiste keuze gemaakt die bij jou haarstijl past.  

2. Haarstukje

Als de haren bovenop het hoofd dunner worden en je hoofdhuid hierdoor zichtbaar wordt, kun je kiezen voor een haarstukje. De meest  toegankelijke methode is een haarstukje welke met klemmetjes word bevestigd. Hierbij is de maat van het haarstukje erg belangrijk. Daarna kijk je welke soort haren het beste bij jou eigen haar gaan passen. Wanneer deze keuze is gemaakt volgt de stap naar maatwerk! 

Jouw haarwerk personaliseren

Een haarstukje zal altijd geknipt moeten worden om ervoor te zorgen dat het beweegt en leeft zoals jouw eigen haren ook doen. Hier zijn speciale knipmethodes voor. Wanneer dan ook nog de moderne kleurtechnieken erin worden uitgevoerd, kun je spreken over een haarwerk waar je met een fantastisch gevoel mee naar buiten kunt gaan. Tenslotte moet jouw haarwerk je 'beste vriendin' gaan worden. 

Gun jezelf mooi haar!