Home Haarkleuren 2016 trends
Get the look

Haarkleuren 2016 trends

Haarkleuren in 2016 heb je in alle soorten en maten. Bekijk de collages hieronder en kies jouw favoriete haarkleur trend! Zo heb je de babylights, de bronde, balayage of platinum blond. Lees snel verder!

Zie voor de actuele haartrends ook dit artikel van Kimm Koffijberg

Nummer-1

Haarkleuren 2016 trend 1:
Ronze

collage3

Geen bronde, maar 'ronze'. Deze trend is speciaal voor roodharige dames en brunettes bedoeld. Het is een mix van koperrood en donkerbruin. Vraag je kapper wat voor jou de beste tint is, zodat het je huidskleur complementeert. Hoe bleker, hoe feller de kleur mag. Heb je een donkere huid of bruin haar? Ga voor warme ondertonen in je kapsel.

Nummer-2

Haarkleuren 2016 trend 2:
Babylights

collage6
Hele fijne highlights door het haar heen, waardoor het multidimensionaal lijkt. Het geeft als het ware een 'boost' aan je natuurlijke haarkleur. Het heeft een veel zachtere en egalere look dan bijvoorbeeld ombre. Ze zijn makkelijk bij te houden en zorgen niet voor die vervelende uitgroei. Mocht je haarkleuren nog een beetje eng vinden, dan is babylights de perfecte optie. Je kleurt namelijk niet meteen je hele haar, maar een aantal kleine plukjes.

Nummer-3

Haarkleuren 2016 trend 3:
Colorful

Om de wereld een stuk kleurrijker te maken kun je natuurlijk ook voor een hele opvallende haarkleur kiezen. Roze, blauw of groen? Alles kan! Je kunt ook een uitwasbare variant uitproberen om te kijken of het je echt staat.

Nummer-4

Haarkleuren 2016 trend 4:
Opal haircollage2

Waarom weet ik niet, maar bij deze trend denk ik vooral aan 'unicorns'! De vrolijke en lieflijke pastel kleurtjes maken je haar echt een feestje.

Nummer-5

Haarkleuren 2016 trend 5:
Platinum blondcollage7

Ice, ice baby. Voor een opvallende coupe ga je voor platinum blond. Enorm mooi! Rosamund Pike (van Gone Girl) ging voor een platinablonde lob zoals je hier linksboven kan zien.

Nummer-6

Haarkleuren 2016 trend 6:
Blauwe tinten

Katy Perry loves blue!

Nummer-7

Haarkleuren 2016 trend 7:
Balayagecollage3

Een balayage is een semi-natuurlijke versie van ombre haar. Deze wordt met de hand in de lengtes en de punten aangebracht. Geen uitgroei en geschikt voor iedere haarkleur, check! Veel celebrities gingen je voor.

Nummer-8

Haarkleuren 2016 trend 8:
Bronde

brondecollage

Bij bronde worden er hele kleine highlights en lowlights in het haar aangebracht. Je haar krijgt een kleur die tussen blond en bruin in ligt. Je krijgt een beetje een caramel achtige kleur en je kunt jezelf geen brunette of blondine meer noemen, maar een bronde!

Ga jij voor een van deze haarkleuren in 2016?