Home Glanzend haar dankzij René Furterer?
Onze favorieten

Glanzend haar dankzij René Furterer?

Haar dat zacht, glanzend en gezond is? Dat wil iedereen wel! Het merk René Furterer belooft dit met twee van hun producten: de Lumicia en de Naturia haarsprays. Ik heb deze producten de afgelopen weken getest om te kijken of het werkt.

René Furterer Lumica

rf-lumica

De Lumicia haarspray moet zorgen voor een uiterst glanzend kapsel. Het product maakt het haar glad en zorgt voor een spiegelachtige glans. Daarnaast zorgt het voor makkelijk te ontwarren haar, geen statisch haar en zachter haar. De spray bestaat uit 100% natuurlijke bestanddelen en bevat geen siliconen. Je brengt de spray aan onder de douche en spoelt het uit met een straal koud water.

Ik vind de Lumicia spray echt niet lekker ruiken, het ruikt een beetje zurig. En dat is logisch, want de spray is gemaakt op azijnbasis. Jammer, want ik vind het altijd belangrijk dat een haarproduct lekker ruikt. Ik heb de spray twee weken gebruikt, maar ik merk niks van een extra glans in m’n haar. Mijn haar is ook niet makkelijker te ontwarren.

René Furterer Naturia

rf-naturia

De Naturia haarspray is een extra zachte ontwarrende spray voor het haar. Deze spray moet zorgen voor haar dat makkelijk door te kammen en te ontwarren is. Ook deze spray is gemaakt van 100% natuurlijke bestanddelen en bevat geen siliconen. De spray breng je aan op droog of handdoekdroog haar. Het is een leave-in spray, dus deze hoef je niet uit te spoelen. Ik ben benieuwd of het werkt!

De Naturia spray ruikt in tegenstelling tot de Lumicia spray een stuk lekkerder. Het ruikt naar appels, maar ook deze spray heeft een beetje een zurige geur. Dit product werkt echt niet voor mij. Ik heb het gebruikt op handdoekdroog haar, maar mijn haar is absoluut niet makkelijk door te kammen.

Eindoordeel

rf-voor-na-sophie

De producten vind ik erg tegenvallen. Het geeft geen glanzend effect, het is niet makkelijk te ontwarren en mijn haar voelt ook niet zachter aan dan normaal. Daarbij ruiken de producten ook niet zo lekker, wat ik echt een minpunt vind. De sprays kosten €15,- per stuk en bevatten 150 ml. De producten van René Furterer zijn te koop bij verschillende kappers in Nederland.

Door: Puck Smaal