Home Getest: Wella Professionals Color Fresh Mask in Copper Glow
Onze favorieten

Getest: Wella Professionals Color Fresh Mask in Copper Glow

Alweer bijna een jaar geleden probeerde ik voor het eerst een uitwasbare haarkleuring in koperrood. Over het resultaat was ik zo enorm enthousiast, dat wilde ik nog een keer!   Deze keer kreeg ik de Color Fresh Mask van Wella Professionals om uit te proberen. Dit is een kleur toevoegend masker die in wel 11 verschillende kleuren verkrijgbaar is. Het mooie aan dit product is dat het uitwasbaar is, dus je hoeft niet bang te zijn dat je permanent aan de kleur vast zit! Elke wasbeurt vervaagt de kleur wat meer.  

Omdat ik wel weer een roodtint wilde, koos ik voor de kleur 'copper glow'. Nu heb ik van mezelf donkerblond haar, waardoor de kans groot was dat je het effect heel duidelijk zou gaan zien. Want het uiteindelijke effect van dit kleurmasker hangt af van hoe licht je eigen haar is.

Neutrale kleur voor meer glans
Kleur Copper Glow

Verzorging én kleur

Het Color Fresh Mask is verrijkt met avocado-olie en vrij van siliconen en dierlijke ingrediënten. Daarom is het ook heel verzorgend voor je haar en belooft het je haar niet alleen kleur, maar ook een mooie glans te geven. Het komt in een plastic tube, die er heel mooi uitziet en er zit gelukkig een doosje met rubber handschoenen bij.


Uitgelicht: Nóg meer kleuren


Zo gebruik je het

Dit product breng je aan in het haar voor je gaat douchen, net alsof je jouw haar gaat verven. Zorg wel dat je handschoentjes draagt, dit masker laat heel snel vlekken achter in de huid! Smeer ook wat vaseline langs je haarlijn en oren, dit beschermt je gezicht tegen vlekken.  

Nadat al mijn haar goed bedekt was, liet ik het – zoals de verpakking mij aanraadde - 10 minuten intrekken. Om alles goed uit te spoelen heb ik mijn haar wel 3 keer moeten wassen met shampoo, dus zorg dat je hiervoor goed de tijd neemt. Het is geen masker dat je even tussendoor gebruikt. Ook mag je het best wat langer laten intrekken dan 10 minuten, want ik merkte de eerste keer dat de kleur toch nog niet helemaal goed opgenomen was in sommige plukjes haar. 

Resultaat 

Ik ben heel blij met het resultaat. Mijn haar wordt er totaal niet droog van en - vooral als je een meer uitgesproken kleur kiest - het masker geeft echt kleur. Dit is echt een fantastisch product voor als je altijd al zat te fantaseren over een andere kleur haar, of als je eens wat anders wilt proberen. Na een aantal wasbeurten heb jij jouw eigen haarkleur weer terug, zo voorkom je ook nog eens uitgroei. Win-win! Ik ben voorlopig weer een redhead, perfect voor de herfst.