Home Getest: weer YOUNG.AGAIN dankzij KEVIN.MURPHY?
Onze favorieten

Getest: weer YOUNG.AGAIN dankzij KEVIN.MURPHY?

Een tijdje geleden ontving ik een bijzonder flesje met haarolie van het duurzame merk Kevin Murphy. Het flesje had iets weg van een parfum en het voelde als een cadeautje om dit te mogen testen.

Al jaren draag ik KEVIN.MURPHY een warm hart toe. En dat komt niet alleen door de fijne producten! Net als velen probeer ik mijn stempel op het milieu tot een minimum te beperken en daarom ben ik nooit zo blij met plastic verpakkingen. Dit flesje is gemaakt van plastic, maar dan wel het plastic dat als afval uit de oceaan is gevist en waardoor de zeeën juist schoner worden als dit wordt hergebruikt. Ook verder heeft dit professionele kappersmerk geprobeerd zoveel mogelijk het milieu en dieren te ontzien.

Inhoud

Maar een duurzaam product mag ook een beetje luxe aanvoelen, mooi zijn en fijn in gebruik. Het flesje vind ik schitterend met zijn asymmetrische hoeken! De verpakking is anders dan van ieder ander merk en ook de kleuren die gebruikt worden, wijken af van enige standaard. De olie zit verpakt in een donkerpaarse pompflacon van 100 ml . De olie zelf is transparant en voelt een beetje serum-achtig aan en is dikker dan de meeste oliën. Dat is heel fijn, want dan verspil je minder doordat er niets tussen je vingers loopt.

De olie zelf ruikt naar bloemen, maar dan heel subtiel. Ook fijn, want ik wil geen haarproduct dat mijn echte parfum overschreeuwt. De textuur is heerlijk, stiekem gebruikte ik het af en toe ook op mijn droge (winter)benen, zo lekker vond ik het!

De olie heet niet voor niets YOUNG.AGAIN, want het voornaamste ingrediënt is 'immortelle', een antioxidant die wordt gewonnen uit de zgn. eeuwig bloeiende bloem en daarvoor al bekend stond tijdens de Griekse oudheid. Deze bloemen behouden altijd hun heldere gele kleur, ook als ze allang gedroogd zijn. Deze olie gaat veroudering tegen en stimuleert de celvernieuwing. Bovendien beschermt de olie tegen UV-stralen en hitte van stylers. Deze olie doet dus daadwerkelijk iets voor je haar (en huid)!

Werking

Ik gebruikte het na het wassen op handdoekdroog haar, één pompje. Dat masseerde ik vanuit de haarpunten naar boven. Daarna föhnde ik mijn haar in model en als ik daarmee klaar was, deed ik nog een klein beetje in mijn handen en masseerde ik de haarpuntjes er nog even mee. Mijn wat vettige handen streek ik vervolgens door mijn hele haar.

Het resultaat?

Glanzend haar, pluis weg en toch geen vet haar! De olie is ook heel fijn om droge puntjes even tussendoor mee te verwennen. Er zijn veel haaroliën op de markt, I know, maar dit is wel een van de meest fijne die ik heb geprobeerd. Dat het bovendien een handzaam & mooi flesje is én het een merk is dat duurzaamheid hoog in het vaandel heeft staan, zorgt ervoor dat dit weleens mijn absolute favoriet zou kunnen worden!

Ook van Kevin.Muprhy : Getest: KEVIN.MURPHY TOUCHABLE voor extra body