Home Getest: VARIS SB2 Hairdryer & Boar Brush
Onze favorieten

Getest: VARIS SB2 Hairdryer & Boar Brush

VARIS is een nieuw merk op de Nederlandse markt en is van het moederbedrijf GOLDWELL, het bekende kappersmerk. De professionele tools zijn gecreëerd en geïnspireerd door topstylisten uit de hele wereld en zijn bedoeld voor professionals. Ik was benieuwd naar deze professionele nieuwkomer en kon niet wachten om hun paradepaardje, de SB2 haardroger te testen!

De föhn komt in een mooie doos en ziet er groot uit. Wat bij het uitpakken direct opvalt is dat er een extra lang snoer aan zit.

Een lang snoer is heel fijn in gebruik, want dat betekent dat je ook wat verder van een stopcontact je haar goed kunt drogen! Vooral voor kappers kan ik me voorstellen dat dit heel prettig is.

Hij is echt heel licht voor een professionele föhn met zoveel power. Ik vind dat fijn, want als je je eigen haar föhnt, kun je hem zo veel makkelijker hanteren. Maar vooral voor de kapper, die de hele dag aan het werk is, moet dit een enorm pluspunt zijn!

Want de kracht van de motor is maar liefst 2000 W en dat is ongekend voor zo'n lichte haardroger. Het design is mooi maar niet echt vernieuwend. Wat wel meteen fijn aanvoelt is de grip op het handvat. Daar is echt over nagedacht, want je hand zit er als gegoten omheen. Al met al is dit dus een behoorlijke krachtpatser, die heel flexibel in de omgang is.

Al met al is dit dus een behoorlijke krachtpatser, die heel flexibel in de omgang is.

Gebruik

Een instructie heb ik niet nodig. Er is een koudestand, 3 warmtestanden en 2 blaasstanden (als onderdeel van de aan/uit-knop). Het wijst zich eigenlijk meteen vanzelf. Het geluid schaal ik in op gemiddeld tot zacht. Er zijn geen hoge of lage tonen en dat is heel fijn. Mijn eigen haardroger was veel zwaarder en luidruchtiger, wat een verademing is deze föhn dan! Het bedieningsgemak was in het begin even wennen en ik klik een paar keer per ongeluk op de koudestand. Maar dat was bij de tweede keer testen al afgeleerd.

De VARIS Boar Brush & de SB2 Föhn

Bij de VARIS SB2 föhn krijg ik ook een medium Boar Brush (ronde borstel) om te testen. En daar word ik wel blij van, want goede tools zijn het halve werk! De Boar Brush komt in 3 formaten; small, medium en large. Medium is precies goed voor mijn vrij dunne, schouderlange haar. De borstel ziet er niet alleen prachtig uit, maar voelt ook heel fijn aan. Je merkt meteen dat dit een kwaliteitsproduct is.

Ligt heel goed in de hand!

De borstel is gemaakt uit een mix van varkensharen en synthetische vezels, die het vochtige haar niet beschadigen en het haar polijsten. De haren zijn zodanig vastgemaakt aan de borstel, dat ze niet uitvallen. In combinatie met de lichte haardroger en de enorm goede grip om het haar met de borstel, heb ik nauwelijks last van fly-aways. De BOAR brush lijkt het haar Prachtig te polijsten. De föhn helpt hier aan mee doordat hij een speciale motortechnologie met echte ionen generator heeft. Deze ionen zorgen ervoor dat springerig haar en statische pluis wordt geneutraliseerd. En dat merk ik al gelijk bij de eerste keer dat ik hem gebruik! Dit heb ik niet eerder ervaren.

Dit jaar komt ook de Varis IQ die compact is en vederlicht en het design daarvan is ook weer meer vernieuwend. Ik ben benieuwd! De website van Varis is vooralsnog alleen in het Engels.