Home Getest: Urban Alchemy Prescription Blonde
Onze favorieten

Getest: Urban Alchemy Prescription Blonde

Al jaren laat ik mijn uitgroei blond bijkleuren, net iets donkerder dan de rest van het haar voor mooie diepte. Af en toe doet mijn kapper er ook nog een paar folies in door de hele lentes, maar over het algemeen gun ik mijn haar rust wat kleuren betreft. Vooral tijdens de zomermaanden, omdat de zon het haar dan al snel uitdroogt en mijn haar dan toch wel blond is. Nadeel is echter wel dat het blond na een tijdje niet meer zo fris is. Ik hoef het haar niet helemaal asblond, maar een gele waas vind ik echt niet mooi. Natuurlijk heb ik al vele zilvershampoo's, conditioners en maskers gebruikt. Maar nog nooit zgn. 'toning drops'...

Toning drops? Ja, dat staat er op het doosje van de Prescription Blonde van Urban Alchemy. Van dit merk probeerde ik al eerder een heerlijke hoofdhuidscrub en nu hebben ze een flesje met paarse vloeistof ontwikkeld, die mijn blonde haar weer om moet toveren in fris blond. De zomer is helaas wel helemaal voorbij en dit spul komt eigenlijk wel als geroepen.

Urban Alchemy Prescription Blonde

Als je het flesje uit de doos haalt, heeft het eerder iets weg van een medicijn, dan een haarproduct. Het donkerbruine glazen flesje met pipet, bevat 30 ml vloeistof, die een gele gloed in het haar tegen moet gaan. Het product heeft niet voor niets 'prescription blond', want je kunt er het aantal druppels van gebruiken die zijn voorgeschreven voor het gewenste effect.

Hoe werkt het?

Op de bijsluiter kan ik lezen hoeveel druppels je nodig hebt. Dat is afhankelijk van het effect dat je wilt bereiken. Als je het toevoegt aan een product dat je nog moet uitspoelen, heb je meer nodig dan wanneer je het toevoegt aan een leave-in product. Voor platinum haar kun je 3-6 druppels toevoegen aan je shampoo, terwijl je voor middenblond haar 5-8 druppels nodig hebt. Je mag zelf weten waar je dat aan wilt toevoegen.

Ik heb het op allerlei manieren gebruikt. Ook dat kun je weer op verschillende manieren doen. Of je maakt van je shampoo een zilvershampoo en je voegt een aantal druppels toe aan de hele fles (let dan wel goed op de verhoudingen!). Maar je kunt ook de normale hoeveelheid voor één wasbeurt op je hand doen en daar de druppels aan toevoegen. Zo heb ik het gebruikt. Dat is nog wel even een secuur werkje en best lastig als je onder een douche staat. Ik ging het mengen terwijl ik mijn haar in het bad waste.

Ik heb het op allerlei manieren gebruikt. Ook dat kun je weer op verschillende manieren doen. Of je maakt van je shampoo een zilvershampoo en je voegt een aantal druppels toe aan de hele fles (let dan wel goed op de verhoudingen!). Maar je kunt ook de normale hoeveelheid voor één wasbeurt op je hand doen en daar de druppels aan toevoegen. Zo heb ik het gebruikt. Dat is nog wel even een secuur werkje en best lastig als je onder een douche staat. Ik ging het mengen terwijl ik mijn haar in het bad waste.

Zelf mengen

Eerst probeerde ik het met mijn shampoo. Doordat de substantie daarvan vrij dun was, werd dit een beetje een kliederboel. Terwijl de shampoo al bijna tussen mijn vingers liep, probeerde ik er nog 4 druppels bij te doen. Dat werkte niet zo goed. Veel beter ging het al om de conditioner in je hand te mengen en met een masker werkte het helemaal goed. Nog fijner vond ik het om het vooraf in een klein bakje te mengen. Dan heb je er geen omkijken meer naar als je met een nat hoofd staat. Mengen met een leave-in product heb ik niet gedaan. Dat komt omdat ik meestal een haarolie gebruik en dit mengt niet zo goed, merkte ik. Daarnaast gebruik ik af en toe ook wel een crème voor droge haarpunten, omdat ik dat niet over mijn hele haar verdeel.

Zoals ik al zei, ik gebruik de druppels het liefst door een conditioner of haarmasker. Dan kun je het nog even laten intrekken voor een beter effect. De geur van de druppeltjes is te verwaarlozen, het gaat hier duidelijk alleen om kleur.

Het resultaat?

Ik merk dat die gele waas wel is afgenomen. Nu heb ik er niet heel veel van gebruikt, omdat ik echt geen asblond wilde. Maar het gelige is echt helemaal weg en ook lijkt mijn haar iets meer opgelicht! Het fijnste van dit product vind ik dat je niet wordt gedwongen om een hele serie zilverproducten te kopen. Er zijn al zoveel producten voor specifieke haarbehoeftes, ik gebruik het liefst de producten die ik al heb. En met dit product kan dat! Dus ik heb nu de voordelen van mijn shampoo voor - bijvoorbeeld - droog haar én ik ben van die gele waas af.

Het is te vergelijken met boosters, die je bij je favoriete gezichtscrème kan doen. Of die handige druppeltjes zelfbruiner voor bij je favoriete bodylotion. En nu kan ik datzelfde doen met anti-geeldruppels. Ik snap niet dat andere merken niet op dit idee zijn gekomen, want het is eigenlijk heel logisch! Ik ben blij met dit product, het heeft mijn haar weer wat opgefrist en is daarom ideaal om te gebruiken tussen 2 kappersafspraken door.

Dus mijn conclusie is: zeker een aanrader. Het werkt, je kunt die werking zelf instellen naarmate het aantal druppels die je toevoegt. Én je kunt je favoriete producten gewoon blijven gebruiken. Het enige aandachtspunt is het doseren en vervolgens het mengen met je shampoo of conditioner. In een pipetje zitten ongeveer 4 druppels. Dus als je meer nodig hebt, is het nog lastiger, omdat je een hand vol hebt met shampoo. Ik adviseer daarom om een klein plastic bakje hiervoor te gebruiken en het goedje daarin te mengen. Dat werkt perfect.