Home Getest: Urban Alchemy Carbon Detox Shampoo & Conditioner
Onze favorieten

Getest: Urban Alchemy Carbon Detox Shampoo & Conditioner

Gelukkig is er steeds meer aandacht voor het belang van een gezonde hoofdhuid, want inmiddels weten we wel dat het geheim van mooi en glanzend haar daar vaak start. Hierdoor zie je ook steeds vaker detox producten voor je haar. Want al die productresten kunnen de haarzakjes op je hoofdhuid verstoppen met alle nare gevolgen van dien. Ook Urban Alchemy introduceerde onlangs twee complementaire detox producten en ik mocht ze testen!

De Urban Alchemy Carbon Detox shampoo en conditioner is een setje dat je haar én hoofdhuid grondig reinigt met o.a. houtskool en pepermuntolie. Doordat ik vaak nieuwe spullen uitprobeer, kan ik me zomaar voorstellen dat ik nogal wat productresten in mijn haar zou hebben. Deze producten komen dus als geroepen om te testen.

Verpakking

De shampoo en conditioner komen in identieke plastic tubes van 200 ml, met als enig verschil dat de shampoo te herkennen is aan een grijs etiket en de conditioner een wit etiket heeft. Simpel maar effectief, want ik kan ze makkelijk uit elkaar houden. Het lijkt logisch, maar dit is bij lang niet alle producten het geval, waardoor je zomaar je haar kunt gaan 'wassen' met de conditioner.

De tubes hebben beiden een doseerdop en zijn donkergrijs van kleur, met als verwijzing naar het houtskool waarschijnlijk. Een degelijke, functionele verpakking waar niets op aan te merken is, behalve dat ik het jammer vind dat het plastic is en ik nergens iets lees over duurzame maatregelen.

Urban Alchemy Carbon Detox Shampoo

De shampoo is bijna zwart van kleur en ruikt enorm naar pepermunt. Ik vind dat altijd heerlijk, maar je moet er wel van houden, want je kunt niet om de geur heen.

De shampoo schuimt meteen goed, maar helaas zitten er wel sulfaten in en ik denk even bezorgd aan mijn gekleurde haar. Maar ik ga ervan uit dat daar wel aan gedacht is. Dit merk kwam ooit met een hoofdhuid scrub op de markt en dat was ook geschikt gemaakt voor gekleurd haar.

Ik schuim dus lekker verder en geniet van de tintelende sensatie die de pepermunt op mijn hoofdhuid heeft. De shampoo zelf is iets anders van substantie dan ik van een shampoo gewend ben. Het voelt glad en een beetje slijmerig aan, maar wel op een prettige manier. Ik bedoel dat niet negatief, want het goedje is juist heel makkelijk aan te brengen en in te masseren.

Op de verpakking staat dat ik de shampoo dagelijks kan gebruiken, maar ik houd het bij 2x per week. Na het uitspoelen voelt mijn hoofdhuid heerlijk fris en schoon aan.

Urban Alchemy Carbon Detox Conditioner

Ook de bijbehorende conditioner is heel donkergrijs van kleur en ruikt hetzelfde als de shampoo. De dikke, grijze brij voedt het haar en houdt de hoofdhuid schoon.

Houtskool zit ook in veel gezichtsmaskers en heeft een diepreinigende en zuiverende werking. Ik neem de hoeveelheid van een walnoot en verdeel dat over het haar. Normaal pak ik alleen de punten, maar dit is een hoofdhuidproduct dus ik masseer ook wat op mijn kruin. Dat laat ik ongeveer 5 minuten inwerken. Op de verpakking staat 3 minuten, maar ik laat het liever iets langer zitten.

Na het uitspoelen voelt mijn haar zacht en glad aan, maar heeft nog wel wat extra voeding nodig, merk ik. Wat haarolie is voldoende.

Het resultaat

Wat opvalt is dat mijn hoofdhuid heerlijk gaat tintelen van deze producten, ook nadat het is uitgespoeld. Dat doet de pepermuntolie en geeft mij net dat lekkere spa-gevoel. De shampoo is heerlijk, alleen jammer dat er sulfaten in zitten. Ook de conditioner is lekker, maar niet voldoende voor mijn droge haar. Maar dat is al op te lossen met een extra leave-in verzorgen, zoals haarolie. Ik vind het fijne producten en denk dat vooral jongeren met een vette hoofdhuid hier veel baat bij kunnen hebben. Ik blijf ze een keer per week gebruiken en wissel het af met een intensere verzorging.

De pepermuntolie vind ik een heerlijke sensatie geven aan mijn hoofdhuid. Ik kan niet zien dat die schoon is, maar dat gevoel krijg ik wel door het tintelen. Een mooi detox setje, voor een leuke prijs!