Home Getest: Selective Professional Oncare Refill behandeling
Onze favorieten

Getest: Selective Professional Oncare Refill behandeling

Mijn haar is sinds mijn operatie helaas wel wat dunner en meer futloos geworden en daarom klonk het verzoek om de nieuwe Oncare Refill behandeling uit te proberen mij als muziek in de oren!

Met ingrediënten als lijnzaad (dat Omega 3 bevat) en hemp en rijstproteïnen, belooft deze lijn het haar zichtbaar te verdikken, waardoor het weer meer volume krijgt. Het ritueel bestaat uit een shampoo, de treatment en een leave-in spray. Ik heb de aanwijzingen braaf opgevolgd in deze volgorde:

1. Oncare Volumizing & Densifying Shampoo

Deze shampoo komt in een royale plastic fles van 275ml en heeft een handige doseerdop. Ik was mijn haar twee keer; de eerste keer om mijn haar echt schoon te krijgen en de tweede keer om de volumegevende werking in mijn haar te masseren. Daarna spoel goed uit.

De shampoo is een vrij dikke, gel-achtige, transparante substantie, die meteen goed schuimt en heerlijk (naar bloemetjes) ruikt. Na het uitspoelen voelt mijn haar schoon, maar zeker niet stug of droog aan. Na het uitspoelen, kam ik mijn haar voorzichtig door en dep het droog met een handdoek.

2. Dual-component Reconstructor

Deze treatment met filler effect kun je thuis doen, maar is eigenlijk bedoeld als salonbehandeling bij een Selective Professional kapper, maar een kappersbezoekje zit er voor mij nog even niet in nu ik aan het revalideren ben. Daarom heb ik de behandeling thuis gedaan, wat eigenlijk heel gemakkelijk ging.

De treatment komt in een doos van 10 flesjes van 15ml elk. Voor elke behandeling heb je 2 flesjes nodig; nummer 1 & 2. Ik meng deze flesjes in een bakje en roer het zorgvuldig door.

Meteen merk ik hoe de substantie veranderd in een dik papje. Dit 'goedje' verdeel ik netjes op mijn haar, 1cm vanaf de haaraanzet. Daarna pak ik mijn haar in met folie en blaas ik er met de föhn warme lucht over, omdat het mengsel eigenlijk 10 minuten onder een warmtebron moet. Bij de kapper hebben ze daar natuurlijk een droogkap voor, maar zo probeer ik die situatie een beetje na te bootsen.

Ik laat het nog even 5 minuten afkoelen en daarna spoel ik mijn haar goed uit en dan is het tijd voor de laatste stap!

3. Instant Spray Densifier

Tenslotte spuit ik deze verdikkingsspray over mijn handoekdroge haar en knijp de vloeistof met mijn handen goed in mijn haar. Ik laat dit nog geen minuut intrekken (30 sec.) en spoel mijn haar weer uit. Daarna kan ik mijn haar naar wens stylen.

Het resultaat

Ik doe een klein beetje haarolie in mijn haar en wat texturizerspray en daarna fUohn ik het in model. Wat opvalt is de mooie glans en ja, mijn haar lijkt iets voller en voelt dikker aan als ik een pluk beetpak. Na het föhnen met een ronde borstel, zie ik echt volume. Ik gebruik de treatment elke week en halverwege de week was ik alleen mijn haar met daarna de Densifier spray. Dat doe ik nu 2 weken en ik merk echt verschil! Mijn haar begint steeds meer volheid te tonen en voelt een stuk minder fijn en dun aan. Je bent er wel even mee bezig, maar het is echt een aanrader!

LEES OOK: Hoe geef je futloos haar volume?