Home Getest: Schwarzkopf Chroma ID Bonding Color Mask
Onze favorieten

Getest: Schwarzkopf Chroma ID Bonding Color Mask

Dit masker is bedoeld om de gele gloed in je haar weg te halen. Net als een zilvershampoo, maar dan met een veel sterker effect. Voor mij kwam dit als geroepen, want ik zou met vakantie gaan en had daarom - samen met mijn kapper - besloten dit keer geen highlights te laten doen om mijn haar niet onnodig uit te drogen. Maar zo'n zilvermasker is dan wel lekker, omdat zo'n masker ook de blonde plukjes in je haar net iets op kan frissen.

Dit kleurmasker komt in 14 kleuren, waaronder granite, copper, beige, ruby en ice. Ik ontving de ice-kleur, die het haar koeler maakt. Heel erg te vergelijken met de zgn. zilverproducten dus. Het effect is semipermanent, dat wil zeggen dat het na een paar wasbeurten weer verdwijnt. Tegelijkertijd wordt het haar ook verzorgd door de ingrediënten Keratine en Panthenol.

Ik ga even online op onderzoek uit wat dit masker precies doet en dan lees ik: "De Low Salt Technology die het Chroma ID Bonding Color Mask bevat vermindert de barrière van de pigmentpenetratie, hierdoor is er meer ruimte beschikbaar voor kleurpigmenten. Oftewel de kleur in het haar wordt op deze manier gemaximaliseerd!"

Inhoud

Het masker komt in een royale plastic pot met schoefdeksel van 250 ml en de dikke substantie heeft een lichtpaarse kleur. De geur vind ik niet zo lekker, een beetje chemisch. Ik denk dat dit komt door de kleurstoffen die erin zitten. De verpakking is simpel en strak en daar houd ik van. Ook is het duidelijk om welke kleur het gaat. Dus als je meerdere potten hebt, zul je niet snel misgrijpen. De substantie zelf is een beetje crème-gelachtig, niet te dik of te dun en brengt lekker aan op het haar.

Werking

Ik heb het masker nu zo'n 4 keer gebruikt en ook 2 medereizigers hebben er gebruik van gemaakt. Ik heb het dik aangebracht en liet het 15 minuten intrekken. Na het uitspoelen voelde mijn haar zacht aan. Wat opviel was de heldere kleur na het drogen. Ik had niet veel last van een gele gloed, maar het leek wel alsof ik babylights had laten doen (hele dunne folies) omdat mijn haar veel sprankelender leek. Het maakt de blonde plukjes in je haar een stuk koeler, waardoor ze wat lichter lijken. Ik vond het een heel mooi effect.

Ook de anderen die het gebruikt hadden, waren enthousiast. Mijn vriendin vond dat ze wel een gele waas had en die was na het uitspoelen (na 20 minuten) helemaal weg.

Het resultaat?

Dit masker is een makkelijke manier om je haarkleur tussendoor even op te frissen. Bovendien wordt je haar tegelijkertijd verzorgd, dus twee vliegen in één klap. Mijn blonde haar zag er meteen veel frisser uit, terwijl ik geen folies had laten zetten bij de kapper. Het lichtte mijn natuurlijke blonde plukjes op en dat was precies het effect dat ik wilde. Het is typisch zo'n masker dat je af en toe gebruikt en in de kast hebt staan als je kleur een boost kan gebruiken.

Voor mij was dit een fijn product om nu te gebruiken tijdens mijn vakantie. Maar vooral als je snel last hebt van een gele gloed in je blonde of grijze haar kan dit een aanrader zijn.

Foto's: Frank Lodder

Zie ook de video van de Schwarzkopf Professional Chroma ID