Home Getest: Oolaboo Skin Defense Cream & Lipstick
Onze favorieten

Getest: Oolaboo Skin Defense Cream & Lipstick

Met dat mooie weer kwam deze set zonbeschermers van Oolaboo als geroepen! De Oolaboo Skin Defense Cream en de bijbehorende Lipstick hebben beiden SPF 30 en ze beschermen je huid en lippen niet alleen tegen de zon, maar ook tegen pollutie. Nu gebruik ik standaard, elke dag van het jaar, SPF 50 op mijn gezicht en ben ik een fanatiek smeerder als de zon schijnt. Ik heb al vele zonneproducten gebruikt en getest en ben dus wel wat gewend. Ik kon niet wachten om deze producten uit te proberen!

Op de website en op de verpakking lees ik een heel verhaal. Bij Oolaboo hebben ze zo te lezen een hele studie gemaakt van UV-stralen, vervuiling en het effect op je huid.

Ik lees: "Zowel pollutie als schade door de zon leiden tot vroegtijdige huidveroudering. UVA- en UVB-stralen dringen de huid binnen en bereiken direct de cellen en hun DNA. Verontreinigende stoffen, zoals fijnstof, grote koolstofdeeltjes, vervuilende metalen en gassen kunnen de huid van buitenaf aanvallen en de natuurlijke huidbarrière vernietigen. Ze kunnen in de huid doordringen en leiden tot de ontwikkeling van vrije radicalen, die het DNA van de cellen beschadigen en zo voortijdige huidveroudering, huidirritatie en huidontstekingen veroorzaken."

Verpakking

Allereerst de verpakking, beide producten worden geleverd in een doosje en die zien er prachtig uit, zoals we van Oolaboo gewend zijn. De Skin Defense Cream komt in een luxe pompflacon van 200 ml, die stevig aanvoelt en meteen goed werkt.

De lipstick (de naam vind ik iets misleidend want het product ziet eruit als een lipbalsem) komt in een nogal grote doos. Wel een mooie doos, maar veel te groot voor deze kleine lipstick. Vanbinnen is de doos metallic glanzend met een prachtige quote:

when the sun dances on my lips
and I breathe like a minty breeze
I wish it was summer always and forever

Nou, dat is nog eens leuk en bij die mooie woorden wil ik me graag aansluiten! De lipstick zelf is van plastic en ziet er dus uit als een gewone huis, tuin en keuken lipbalsem. Op zich niets mis mee, maar het heeft geen luxe uitstraling en wat ook opvalt is dat de bedrukking er al snel afgaat. De inhoud is 4,2 g.

Maar nu de werking van de producten, want daar gaat het eigenlijk echt om!

Het product: Skin Defense Cream

Wat als eerste opvalt van deze cream, is de geweldig lekkere geur! Er zit macademia seed oil in en ik ruik inderdaad iets van noten. De dikke, witte crème voelt eerder als een butter aan dan als een lotion, maar smeert ondanks de dikke en rijke textuur toch fijn uit.

Wat me vervolgens opvalt is dat de crème vrijwel meteen intrekt, alsof mijn huid het gulzig op wil drinken. Ik vind dat heel prettig, want persoonlijk hou ik niet van die vette zonneproducten, die een olieachtige laag op je huid leggen. Vooral op het strand, gebruik ik liever een product waar niet elke zandkorrel aan blijft kleven.

Persoonlijk hou ik niet van die vette zonneproducten en daarom vind ik het fijn dat deze snel in de huid trekt

Of dit product goed werkt? Ik heb het te kort getest om dat echt te kunnen zeggen. Maar ik ben er twee keer mee in de zon geweest en een dag ben ik gaan varen, terwijl het echt bloedheet was. Ik heb mijn gezicht, schouders, armen en benen regelmatig ingesmeerd met de Skin Defense Cream en kreeg de dagen erna complimenten dat ik zo goed was bijgekleurd. Wellicht komt dat ook door het complex van glucomannan, betaglucan en hyaluronzuur dar erin zit en waardoor je sneller en mooier bruin zou worden. Ik ben in ieder geval niet verbrand en daar gaat het mij voornamelijk om.

Het product: Skin Defense Lipstick

Deze lipstick of lipbalsem moest me eerst nog wel veroveren, maar dat kwam door de iets teleurstellende verpakking. De dop sluit moeilijk en de balsem zelf wordt snel zacht in de zon en dan is de dop lastig erop te doen. Maar de lipstick zelf ruikt wel heerlijk, volgens mij naar kokos en ook ruik ik menthol.

De textuur is zoals je van een lippenbalsem kunt verwachten, maar deze is wel heel smeuïg en glijdt over mijn lippen. Het bevat biologisch geproduceerde bijenwas (pluspuntje dus!) en houdt mijn lippen echt lekker soepel.

Ik breng de Skin Defense Lipstick vaak op, want ik heb snel last van droge lippen en dat voelt heerlijk zacht aan. Deze stick helpt echt, merk ik en steeds vaker neem ik hem mee in mijn tas.

Het resultaat?

Beide producten zijn heel fijn in gebruik. De Defense Cream is mijn favoriet omdat alles aan het product klopt. De lipstick deed er iets langer over om mijn hart te veroveren, maar is in gebruik uiteindelijk ook een heel fijn product. Wat mij betreft is dit duo een van de beste dingen die je kunt aanschaffen om je huid goed te beschermen deze zomer.