Home Getest: New Wash, haren wassen zonder shampoo
Onze favorieten

Getest: New Wash, haren wassen zonder shampoo

Een tijdje geleden las ik dat de founder van Bumble & Bumble, Michael Gordon een nieuw haarmerk - Hairstory - had opgericht, nadat hij zijn B&B had verkocht aan Estee Lauder. New Wash is een shampoo die je haren wast, maar dan zonder shampoo. Moeilijk te begrijpen? Lees dan maar snel verder!

Hairstory-06

Ik was nieuwsgierig geworden en vroeg een pakketje producten aan om te testen en dat werd heel vlot opgestuurd uit New York. Het merk is (nog) niet in Nederland verkrijgbaar, maar je kunt het wel kopen via hun website.

Hairstory New Wash

Hairstory-05

Dit product mag je dus eigenlijk geen shampoo noemen, maar een 'new wash'. Toch is dit de vervanger van een shampoo en het zou ook doen wat een shampoo doet; je haar reinigen. Ik was wel benieuwd naar het verschil. Het product zit in een witplastic pompflacon van 236ml. De substantie lijkt inderdaad niet op een shampoo zoals ik gewend ben, eerder op een conditioner; het is een witte, dikke crème die overigens heerlijk ruikt.


Uitgelicht: Droogshampoo zorgt voor een frisse coupe


Hairstory-04

Ik begin met het natmaken van mijn haar en doe 4 pompjes op mijn hand, want door de dikke substantie komt er maar weinig uit per keer, dat gaat best moeizaam. Het gaat niet schuimen bij het inmasseren en door de dikke substantie verdeelt het product zich niet zo goed, dus doe er nog 2 pompjes bij. Dat gaat beter en ik merk dat de dikke creme langzaam verandert in een gel-achtige substantie. Na het uitspoelen voelt mijn haar wel heel schoon aan (beetje stroef), maar niet droog. Het is lastig omschrijven hoe het voelt, maar meestal bij een co-wash (wassen met een conditioner), voelt het haar nog iets vettig aan na het uitspoelen. Dit voelt anders, ook bij mijn hoofdhuid voelt het echt alsof het helemaal schoon is, Meer alsof ik een hele voedende shampoo heb gebruikt.

Het hoofdbestanddeel is Aloë Vera en daarnaast bevat het product veel natuurlijke oliën. Het bevat dus geen van de ingrediënten die volgens oprichter Michael zo schadelijk zouden zijn voor je haar. Ik heb het nu ruim 6 weken gebruikt en geen conditioner erna.

Positieve ervaring

Mijn ervaring was wel positief. Het product maakte mijn haar goed schoon en erna had ik niet het gevoel dat ik een conditioner miste. En dat wil best wat zeggen, want ik heb erg droog haar. De geur vind ik geweldig en als je voldoende product en water hebt toegevoegd, masseerde het ook erg fijn in mijn hoofdhuid, die erna heel schoon aanvoelde. Ook had ik het idee dat na het stylen mijn haar meer volume had en echt minder droog was.

Wat ik wel merkte is dat als je andere stylingproducten dan de 2 meegeleverde van Hairstory gebruikt, mijn hoofdhuid kon gaan jeuken. Als of deze New Wash dat er toch niet voldoende uit kon wassen. Toen ik dat wist, heb ik geen andere stylingproducten meer gebruikt. Ik heb dus één keer 'gezondigd' en een gewone shampoo gebruikt om mijn haar mee te reinigen.

Hairstory Hair Balm

Hairstory-02

Deze Hair Balm is heel fijn en kun je tussendoor of na het reinigen gebruiken. Ik gebruikte wat in de punten omdat die erg droog zijn. Je moet wel uitkijken niet teveel te gebruiken omdat de balm wel snel verzwaart. Ook dit product ruikt weer heerlijk, het lijkt wel een bloemig haarparfum!

Hairstory Dressed Up

Dit product is een föhn lotion die je op vochtig haar moet aanbrengen, voor het föhnen. Het geeft hold, body en beschermt je haar. Net als de andere producten, is dit ook een dikke witte crème-achtige substantie die heerlijk ruikt. Het maakt je haar niet vet en verzwaart het absoluut niet.

Conclusie

En bevalt het en ga ik ermee door? Mijn haar reageerde goed op de producten, alleen miste ik sommige favoriete stylingproducten. Ook merkte ik dat ik liever een olie voor de punten gebruik, dan deze balm. Ik wil het zeker blijven gebruiken, maar af en toe ook een 'shampoo-momentje' inlassen omdat mijn haar dan echt schoon wordt en alle producten worden verwijderd. De Dressed Up is ook een heel fijn product. Ach, eigenlijk zijn ze het allemaal, alleen de Hair Balm overtreft voor mij geen andere producten die ik al gebruikte, dus deze zou voor mij als eerste afvallen.

Interessant concept

Ik vind het concept interessant en had niet verwacht dat de New Wash mijn haar zo goed zou reinigen en dat ik een conditioner helemaal niet zou missen. Ik denk dat je deze producten best naast anderen kan gebruiken. Ik heb nadien nog weleens een maskertje gebruikt en merkte dat ik dat had gemist. Ook merkte ik dat mijn haar af en toe zo'n oppepper echt nodig heeft. Dus de rest van mijn leven alleen New Wash gebruiken, is voor mij geen optie. Maar als nieuwe toevoeging wel. Bovendien verwelkom ik nieuwe ideeën op gebied van haarverzorging. Deze lijn is een verademing tussen heel veel kopieën en weinig originele introducties!

Op zoek naar een droogshampoo? Kijk dan hier