Home Getest: Natulique Nourishing Hair Cream
Onze favorieten

Getest: Natulique Nourishing Hair Cream

Zoals zovelen probeer ook ik mijn steentje bij te dragen ... gescheiden afval, geen vlees en zoveel mogelijk biologisch en groen. Ook bij mijn productkeuze houd ik zoveel mogelijk rekening met duurzaamheid en daarnaast is diervriendelijkheid een belangrijk thema voor mij.

Scandinavië staat voorop als het gaat om duurzaamheid en veel natuurlijke kwaliteitsmerken komen daar ook vandaan. Het merk Natulique kende ik nog niet, maar het feit dat de producten worden ontwikkeld in Denemarken, waar ze echt superstreng zijn met certificering, belooft wat.

Mijn haar is halflang en neigt tot pluis en ongewenste slag/krul en mijn standaard product is daarom altijd een haarcrème die dat euvel tegen gaat. Ik gebruik het product meestal als finishing touch na het wassen en föhnen.

Inhoud

Deze Hair Cream komt in een donkerbruine, plastic tube van 150ml. De witte crème ruikt heel subtiel en wordt meteen door mijn haar opgenomen en laat geen vettig laagje achter. Ik wrijf een beetje product (ongeveer ter grootte van een walnoot) in mijn handen en vervolgens masseer ik dat in de lengtes en punten. Het kleine beetje dat dan nog over is in mijn handpalmen, wrijf ik over mijn hele haar voor extra glans.

Ingrediëntenlijst: Aqua, Cetearyl Alcohol, Argania Spinosa Kernel (Argan) Oil, Cyclopentasiloxane, Behentrimonium Chloride, Quaternium-80, Parfum, Panthenol, Silk Amino Acids (Hydrolyzed Silk), Propylene Glycol, Disodium EDTA, Ethylhexyl Methoxycinnamate, Butyl Methoxydibenzoylmethane, Ethylhexyl Salicylate, Phenoxyethanol, Caprylyl Glycol, Sorbic Acid, Imidazolidinyl Urea, Sodium Benzoate, Citric Acid, Citronellol.

Alle ingrediënten zijn gecertificeerd biologisch geteeld en helemaal vegan!

Werking

De belangrijkste ingrediënten zijn arganolie, zijde proteïne en vitamine B5. Deze combi voedt en versterkt het haar en geeft het tegelijkertijd glans en maakt het haar glad. In de winter is een fijne bijkomstigheid dat dit goedje anti-statisch werkt.

Bekijk dit product

Het resultaat?

De crème geeft mijn haar een mooie glans en waar ik het heb gebruikt, is de pluis verdwenen. Ik moet het wel voorzichtig gebruiken, want al is het geen vet product, je kunt het natuurlijk niet volop in je haar blijven smeren zonder dat dit het haar verzwaart. Maar als je het gebruikt zoals ik hierboven beschrijf, wordt je haar niet vet en krijgt het bovendien een geweldige glans. Tussendoor gebruik ik af en toe wat extra voor de puntjes.

Er zitten geen parabenen en sulfaten in en alle ingrediënten zijn veilig en verzorgend voor het haar, zonder dat het gebruik een aanslag is op het milieu. Ik vind dat een heel fijn idee en denk dat we hier in de toekomst allemaal naartoe moeten. Natulique levert niet in op kwaliteit en dat merk ik. Mijn haar glanst mooi ruikt lekker. Deze tube blijft voorlopig dus wel in mijn badkamer staan!