Home Getest: NAK Hair Structure Complex lijn & Sea Salt Mist
Onze favorieten

Getest: NAK Hair Structure Complex lijn & Sea Salt Mist

Een aantal weken geleden maakte ik kennis met het Australische kappersmerk NAK Hair tijdens hun event in Tiel. De aankleding was prachtig en overal tussen de perfect gestylde ruimtes, kon je de producten pakken, voelen en ruiken.

Ook het feit dat dit merk geen sulfaten en parabenen in haar producten stopt en bovendien nog eens 100% vegan is (geen dierlijke ingrediënten), maakte dat ik niet kon wachten de producten aan den lijve te ondergaan.

Ik had 4 producten om te testen; de hele Structure Complex lijn en een stylingproduct om mijn haar iets meer body te geven, de Sea Salt spray. De Structure Complex producten sluiten aan op de salonbehandeling die de haarbruggen herstelt na haarkleuring en beschadigd haar tegengaat.

Ik lees in de brochure: "Een innovatieve complex technologie die helpt het haar te herstellen, glad te maken en toekomstige beschadigingen te voorkomen. De plantaardige eiwitten zorgen voor gladde haarschubben en een perfecte reiniging van het haar. Structure Complex Treatment maximaliseert haarconditie, glans en geeft het haar de volmaakte structuur. Het haar voelt weer zijdezacht aan. Structure Complex is verrijkt met een veganistisch complex van kokosolie, aloë vera, gehydrolyseerde rijst eiwitten en peer extract."

Nou, zijdezacht haar wil ik ook wel! Lees hieronder mijn ervaring.

NAK Hair Structure Complex Protein Shampoo & Conditioner

Beide producten komen in een royale verpakking van 375ml en zijn bedoeld voor kwetsbaar of beschadigd haar. De proteïne versterkt het haar en voorkomt breuk. Dat dit echt waar is, bewijst mijn doucheputje wel. Normaal zit dat vol met haar, maar dit keer valt dat erg mee. De shampoo schuimt lekker en je hebt niet zoveel nodig, wat betekent dat die grote fles echt heel lang mee zal gaan! Het is een melkachtige, vrij dikke substantie. Na het uitspoelen ben ik klaar voor de volgende stap. De treatment heb ik niet elke keer gebruikt. Ik was mijn haar 2x per week en doordeweeks gebruikte ik alleen de conditioner, die - ook wit van kleur - heel rijk is en daarom bijna voelt als een masker. Na het uitspoelen voelt mijn haar inderdaad heel glad en zacht aan. Enig minpuntje is voor mij de geur, deze doet me denken aan bubblegum en vind ik niet zo erg lekker.

In het weekend heb ik meer tijd en gebruik ik de treatment na het uitspoelen. Lees hieronder verder hoe mij dat is bevallen.

NAK Hair Structure Complex Protein Treatment

Deze treatment komt in een tube van 150ml en is een behandeling die je niet na elke wasbeurt hoeft te doen. Ik gebruik dit in het weekend en laat de dikke crème ongeveer 5-10 minuten intrekken op schoon, handdoekdroog haar. Na het uitspoelen voelt mijn haar stevig aan, schoon, maar niet heel glad. Deze treatment herstelt gebroken haarbruggen die aangetast zijn door bijvoorbeeld het kleuren. Ik kleur mijn haar elke 6 weken bij de kapper en daarom komt deze treatment als geroepen! Maar het is dus geen gewoon masker die je haar voedt en daarom gebruik ik na het uitspoelen ook nog de conditioner die ik heel even laat intrekken en vervolgens goed uitspoel. Als ik dat doe, voelt mijn haar gevoed en glad aan en na het drogen zie ik veel minder pluis en ben ik gewoon blij met mijn haar!

NAK Hair Sea Salt Mist

Door al die treatments en rijke shampoo's kan je haar wel wat slapjes worden en daarom komt deze beach spray goed van pas. Door het zout, krijgt je haar zo'n nonchalante 'undone' look met volume, waar ik wel van hou, het hoeft niet te netjes voor mij. De vloeistof is roze van kleur en komt in een fles van 250ml, voorlopig kan ik dus raak sprayen! Op de verpakking staat dat je het op vochtig haar moet spuiten en na het wassen doe ik dat ook. Maar ook op droog haar geeft het mijn haar instant volume en maakt het mijn haar net iets minder droog dan bijvoorbeeld een poeder of droogshampoo. Ook in dit product zit (rijst)proteïne en aloë vera en dat merk je want normaal ben ik niet zo weg van die beach sprays omdat ze mijn haar erg plakkerig maken. Maar dat doet deze spray helemaal niet, mits je er natuurlijk niet heel veel van gebruikt. Voor mij is het ideaal - 2 spuitjes en mijn haar krijgt net dat beetje stevigheid en body dat het nodig heeft.

Conclusie

Al met al vind ik het hele fijne producten. De verpakking is eenvoudig, maar functioneel en de inhoud is royaal. De producten geven een goed resultaat en ook de visie van het merk met veel oog voor duurzaamheid, spreekt mij aan. Enig minpuntje voor mij is de kauwgomballengeur, maar gezien de resultaten geen reden voor mij om ze niet te blijven gebruiken. Ik ben fan!