Home Getest: Limited Edition ghd Gold stijltang
Onze favorieten

Getest: Limited Edition ghd Gold stijltang

Corona-haar, eindejaarsstress en pluizig winterhaar ... ik heb het er helemaal mee gehad de laatste tijd! Nu we weer massaal thuiswerken en nauwelijks een reden hebben om aandacht te besteden aan ons kapsel, kan ik soms echt balen van mijn haar. Daarom heb ik me voorgenomen om dit al in december anders te gaan doen. Dus niet alleen mijn haren wassen, maar daarna ook echt even de tijd nemen voor het stylen. Het verzoek om de nieuwe stijltang van ghd uit te testen kwam daarom op een perfect moment!

Dit voornemen bevalt me eigenlijk heel goed. Want je maakt je tenslotte niet alleen mooi voor de buitenwereld, maar vooral ook voor jezelf! Nu ben ik niet zo'n ster in het stylen van mij haar en gebruik ik het liefst stylingtools die makkelijk te gebruiken zijn.

De Platinum tang van ghd kende ik al en daarom was ik al bekend met dit mooie high-end merk, dat een afkorting is voor 'good hair day'. Nou doe mij ook maar een 'good hair day', ik ben benieuwd!

De verpakking

Deze luxe Gold stijltang Limited Edition is een echt cadeautje om uit te pakken! De gouden kartonnen doos is al mooi, maar als ik deze open zie ik een prachtige donkergroene, fluwelen case. In deze case kun je de stijltang bewaren. Dus in plaats van een slingerende tang met snoer in je badkamer, staat er nu een stijlvolle doos. Handig! De verpakking zorgt ervoor dat dit een geweldig kerstcadeau is; een heerlijke oppepper in lockdown times, zullen we maar zeggen.

De tang zelf heeft de luxe en gedegen uitstraling die we van ghd kennen. De stijltang is matgoud en heel mooi vormgegeven. Ergonomisch zit het ook wel goed, want hij ligt heel fijn in de hand. De tang is kleiner en veel lichter dan de Platinum; hij heeft maar een lengte van 25 cm en is echt opvallend licht. Handig om mee te nemen dus.

Er zit wel een snoer aan, maar dat vind ik niet zo erg. Het snoer draait met je mee, zodat het nooit in de knoei komt. Bovendien vind ik die draadloze tangen vrij zwaar en daarom heb ik liever een lichte tang met snoer. Het stylen vind ik sowieso al lastig genoeg, dus hoe lichter hoe beter.

Het gebruik

Zoals ik al aangaf is de tang heerlijk licht en flexibel handelbaar. Je kunt hem makkelijk meenemen en dan hoef je die opbergdoos niet helemaal mee te slepen. Er zit ook een siliconen hoesje bij voor de uiteinden van de tang en daarmee is hij compact genoeg voor de meeste tassen.

Net zoals bij de Platinum tang, hoef je geen temperatuur of standen in te stellen. Deze tang denkt voor jou en zorgt ervoor dat de hitte op het optimale niveau van 185 °C blijft. Dat komt door de warmtesensoren in de platen.

De tang zelf

De platen zelf zijn spiegelglad en bewegen met je haar mee. Hierdoor ontstaat er minimale wrijving en dat is goed nieuws voor je haar, want zo wordt beschadiging voorkomen en blijft het haar pluisvrij.

Er zijn dus geen regelknoppen nodig. Deze tang heeft slechts één knop, waarmee je hem aanzet. Nadat je op de ronde knop (aan de binnenkant van de tang, als je hem opent) hebt gedrukt gaat hij flikkeren totdat hij - in slechts 25 seconden! - is opgewarmd. En dat is snel! Je zet de tang aan, pakt nog even een hitte beschermspray (gebruik ik altijd!) en de stijltang is al klaar voor gebruik!

Uitzetten hoeft niet, de tang schakelt automatisch uit na 30 minuten dat hij stil ligt, of je haalt gewoon de stekker uit het stopcontact.

Het resultaat

De tang is heel fijn in gebruik. Ik gebruik hem daarom best vaak (vooral na mijn goede voornemens!). Soms tussendoor om even wat pluis weg te werken of na het wassen en drogen. Ik was mijn haar en droog het even met een föhn (gewoon drogen, ik breng het niet in model). Daarna pak ik deze stijltang en afhankelijk van het effect dat ik wil, begin ik met stylen. Soms maak ik mijn haar steil, maar omdat ik best dun haar heb, krul ik dan toch nog even de uiteinden.

Of ik maak een grove slag in mijn haar door het haar - lok voor lok - om de tang heen te draaien, naar buiten toe. Elke lok laat ik dan door de tang glijden en een mooie krul komt tevoorschijn. Daarna even mijn handen door de krullen en voilá, ik heb wavy haar! In het filmpje zie je hoe ik dat doe. Misschien niet perfect, maar leuk genoeg voor een thuiswerkdag.

Conclusie

Het is een heel veelzijdige tang, je kunt er het haar mee steil maken, krullen en je kunt er zelfs volume mee creëeren door elke lok vanaf de aanzet naar boven te stylen. Ik ben er heel blij mee, deze is in korte tijd al een essential geworden.

Duur? Jazeker, je betaalt niet zomaar €200 voor een stijltang. Maar het is wel een investering, want hij gaat jaren mee en als je dan terugrekent wat het je per stylingbeurt kost, valt dat natuurlijk ontzettend mee.

Bovendien beschadigt deze tang je haar niet, wat goedkope stylingtools wel kunnen doen. Ik gebruik hem vaak en ik zie mijn haar er niet door achteruit gaan. Het resultaat is steeds glad & glanzend. Vooral tijdens de wintermaanden is dit zo'n fijne tool, omdat je haar dan vaak dof en pluizig is door het vele binnenzitten. Dus zet de ghd Gold op je verlanglijst of leg hem zelf onder de kerstboom. Je bent het waard!