Home Getest: KEVIN.MURPHY TOUCHABLE voor extra body
Onze favorieten

Getest: KEVIN.MURPHY TOUCHABLE voor extra body

Ik had nog nooit een (spray) wax gebruikt en toen ik dit product ontving, stond ik niet meteen te popelen om het te gebruiken. Maar hoe kon ik me vergissen, lees maar mee!

Ik associeerde een wax altijd met kort haar dat stevig in model gehouden moest worden. Bovendien houd ik niet van veel product in mijn haar, omdat ik bang ben dat het mijn haar vettig maakt of gaat verzwaren. Maar mijn goede ervaringen met andere KEVIN.MURPHY producten, zoals de DOO.OVER, een all-time favoriet, maakten mij toch nieuwsgierig naar dit product.

Want de belofte luidt als volgt: "TOUCHABLE laat het haar vrij bewegen, maar keert terug naar zijn oorspronkelijke vorm, waardoor de gestylde look behouden blijft gedurende een actieve dag of een avondje stappen." Dat 'vrij bewegen' sprak mij vooral aan, want ik hou niet van te gestyled haar en al vooral niet van teveel haarlak.

Inhoud

De TOUCHABLE komt in een grote blauw-grijze spuitbus van 250 ml. Die pastelkleurtjes passen wel bij KEVIN.MURPHY en het staat dan ook heel goed naast mijn eerdergenoemde DOO.OVER! De wax zit natuurlijk in een spuitbus en ruikt daarom heel even chemisch als je net gesprayd hebt. Maar dat vervliegt snel en dan ruik je heel licht bloemetjes. Lekker! Wat ik ook fijn vind, is dat het spul niet plakt als ik iets op mijn hand spuit. Dus durf ik het wel op mijn net gewassen haar te proberen. Het belangrijkste ingrediënt is wortelzaadolie, een verzorgend antioxidant, dus de spray wax is niet alleen fijn om je haar mee te stylen, het haar wordt tegelijkertijd verzorgd! Fijne bijkomstigheid is dat de spray wax frij is van parabenen, sulfaten en het haar een lichte glans geeft.

Werking

Dit product moet je haar stevigheid, definitie en volume geven. Ik gebruik het op mijn droge, net geföhnde haar, waar ik verder geen product in heb gebruikt, behalve een pompje haarolie van hetzelfde merk. Je moet het echt op droog haar gebruiken en heel spaarzaam. Ik gebruik het zoals ik de DOO.OVER ook gebruik; ik til een paar plukken haar op en spray wat ertussen. Daarna kneed ik mijn haar in model en geef ik het zo extra volume. Dat gaat snel en voordeel is dat je het kunt gebruiken waar je meer body wilt.

Het resultaat?

Ik krijg zeker meer volume en stevigheid met de TOUCHABLE, fijn is ook dat je dit heel goed tussendoor kunt gebruiken. Mijn haar krijgt er een nonchalante, messy look van. Maar kijk wel uit dat je niet teveel gebruikt, want dan voel je het product echt wel zitten. Ik maakte een keer de fout dat ik het teveel als een poeder gebruikte, maar het is wel degelijk een wax product en heeft daarom eerder de neiging om zwaar en vettig te worden. Maar als je het in de juiste mate gebruikt, en niet te vaak tussendoor, is het wel een heel fijn product. Want de hold is geweldig! Mijn haar blijft echt de hele dag in model zitten en het zakt niet uit. Ook 'plak' ik er opvliegende haartjes mee plat. Voor mijn dunne haar denk ik dat ik de voorkeur geef aan de DOO.OVER, maar als extra product is het heel fijn!

Ook kan ik me voorstellen dat deze spray geweldig is voor kortere stoere kapsels en zelfs voor mannen is dit ideaal, het lijkt me veel fijner in gebruik dan een potje wax.