Home Getest: Foamie Shampoo & Conditioner Bar
Onze favorieten

Getest: Foamie Shampoo & Conditioner Bar

Duurzaam en plasticvrij je haar wassen? Een shampoo bar is je nieuwe beste vriend! Dat klinkt misschien als iets nieuws, maar dat is het eigenlijk niet. Het woord zegt het eigenlijk al, je wast je haren met een bar, of te wel een stuk zeep. Lijkt stiekem een beetje op de manier waarop mensen vroeger zichzelf wasten, of niet?

Dit nieuwe (of toch ouderwetse) product is een nieuwe hit op het gebied van haarproducten. De afgelopen weken heb ik een shampoo bar en een conditioner bar mogen testen van het merk Foamie.

Hieronder vertel ik waarom ik er zo’n fan van ben!

Het gebruik

Zowel de shampoo bar, als de conditioner bar van Foamie, zijn heel gemakkelijk in gebruik. Je gebruikt het bijna op dezelfde manier als normale shampoo en conditioner uit een plastic flesje. Zodra je onder de douche staat wrijf je de bar tussen je (natte) handen, zodat het schuim ontstaat.

Het is belangrijk dat je handen nat zijn, zodat het lekker schuimt. Zodra je handen onder het schuim zitten, masseer je de hoofdhuid en de rest van het haar. met het schuim

Als je wat langer, of dikker haar hebt, moet je dit proces misschien nog een keer herhalen. Nadat je de shampoo bar hebt gebruikt spoel je je haren uit en herhaal je vrijwel hetzelfde proces met de conditioner bar. Het enige verschil is dat je de conditioner in de lengtes van je haar masseert in plaats van op de hoofdhuid en dit even laat intrekken. Daarna spoel je ook de conditioner weer uit. Heel simpel dus!

Het product

Naast het fijne en makkelijke gebruik van de Foamie bars, ruiken ze ook nog eens bijzonder lekker. Beide bars hebben een frisse cranberry geur, perfect voor de zomer.

Daarnaast zit er een klein lintje aan de bar, hiermee kun je hem gemakkelijk ophangen aan een doucherekje bijvoorbeeld. Een kleine tip: bewaar beide bars buiten de douche. Dit zorgt ervoor dat ze volledig kunnen opdrogen en nog langer meegaan!

Resultaat

Na het uitspoelen voelt mijn haar lekker zacht en luchtig aan. De producten verzwaren mijn haar niet en ik kan het makkelijk in model brengen. De bars zijn heel zuinig in gebruik, dus je doet er lekker lang mee. Er zitten geen parabenen, siliconen of kleurstoffen in en de shampoo bar bevat 0% zeep. Dat is beter voor je haar, vooral als jet het laat kleuren.

Zero waste

We zijn allemaal steeds meer bezig met het milieu. Het gebruik van plastic verminderen is hier een groot onderdeel van. Jaarlijks gebruiken alle Nederlanders zo’n 90 miljoen shampooflessen (conditioner flessen nog niet eens meegerekend ..) Een heleboel plastic dus! Gelukkig kun je ook duurzaam en 100% plasticvrij je haar wassen, namelijk met Foamie. Daarnaast is Foamie ook nog eens volledig vegan, een win-winsituatie!

Een ander milieuvriendelijk voordeel vind ik dat de productie van Foamie in Europa plaatsvindt. Dat betekent dat er minder transport nodig is om het product bij mij te brengen.

Zelf gebruik ik nu ongeveer een jaar een shampoo bar en ik ben nog steeds onwijs enthousiast over het gebruik ervan. Daarnaast komt er uit een normale shampoo fles, vaak meer product dan nodig. Bij een shampoo bar heb je daarentegen zelf in de hand hoeveel schuim er ontstaat.

Naar mijn mening gaat dit product dan ook veel langer mee, dan een haarproduct in een plastic fles. Behalve dat het goed is voor het milieu, is het dus ook nog eens goed voor de portemonnee!

Ik was vanaf nu mijn haar met een heerlijke ruikende shampoo- en conditioner bar van Foamie. Zo draag ik een steentje bij aan het milieu en denk aan mijn eigen portemonnee. Bovendien werd er vroeger ook geleefd zonder plastic, dus waarom nu ook niet!