Home Getest: FNGRPRNTS Shampoo & Conditioner customized for me!
Onze favorieten

Getest: FNGRPRNTS Shampoo & Conditioner customized for me!

Voor het eerst heb ik mijn eigen shampoo en conditioner, die zo uniek zijn als mijn vingerafdruk. In mijn vorige blog konden jullie al lezen hoe ik eerst een vragenlijst moest invullen en dat een aantal dagen later een prachtige doos werd bezorgd met daarin 2 flacons met mijn eigen naam erop. In deze tried&tested vertel ik hoe de producten zelf zijn bevallen en welk resultaat ze geven.

Op de website van FNGRPRNTS maak je jouw eigen 'haarpaspoort' aan. Je hoeft de hele vragenlijst dus niet elke keer opnieuw in te vullen. Dat haarpaspoort kan natuurlijk tussentijds wel veranderen, maar dan kun je dat ook heel gemakkelijk weer aanpassen. Handig! Hiermee bouw ik dus mijn eigen haardossier op. Je kunt een abonnement* nemen of de producten los bestellen. Het abonnement is natuurlijk veel gemakkelijker en je kunt dat elke moment stopzetten, dus je zit nergens aan vast.

In dit artikel beschrijf ik het hele proces en laat ik jullie zien hoe het pakket eruit ziet. Maar het belangrijkste is natuurlijk de werking van de producten zelf en of het nou echt zo'n verschil maakt dat producten op maat zijn gemaakt of dat je zomaar iets van de plank koopt.

Verpakking

De verpakking is allereerst verantwoord. Bij FNGRPRINTS houden ze van dieren en het milieu. De producten zijn niet getest op dieren en helemaal vegan. De flessen zijn gemaakt van gerecycled PET en dat is op zich al heel uniek. De fles is zo gemaakt dat de inhoud beschermd wordt tegen schadelijk licht en verlengt daardoor de werking van het product. De flessen arriveren met een schroefdop, maar in de doos zitten ook 2 pompjes, heel handig!

De inhoud van de shampoo en conditioner is enorm; er zit in elke flacon maar liefst 500 ml en dat is de dubbele hoeveelheid van een reguliere shampoo en meer dan het dubbele van de meeste conditioners. Voorlopig kan ik dus even vooruit! En dat het etiket. Ook hierover is nagedacht, want het is zowel milieuvriendelijk (gemaakt van recyclede autobanden) als praktisch omdat de kwaliteit goed blijft onder stromend water. Mijn naam staat bovenaan het etiket (I like!) en daaronder mijn hair goals. In mijn geval waren die hydratatie, kleurbescherming, glans, souplesse en haarversterking. Mijn gekozen geur was roos en jasmijn.

De Personalized Shampoo

Het eerste dat opvalt aan de shampoo is de heerlijke geur. Online een geur uitkiezen is altijd even een risico, maar de combi van jasmijn en rozengeur is heerlijk! De substantie is een dikke, half transparante gel. Er zitten geen siliconen, parabenen en sulfaten in deze shampoo. Dat wil ik ook niet, want die zijn niet echt bevorderlijk voor je kleur en voor je haar. Maar dat betekent wel dat de shampoo niet zo veel zal schuimen als eentje die deze stofjes wel bevat. Ik ben dat wel gewend en bovendien (zie de foto hieronder) schuimt de shampoo best wel een beetje. Het gevaar is dat je snel te veel gaat gebruiken om maar schuim te krijgen. Niet doen dus. Deze shampoo is heel erg geconcentreerd en a little goes a long way. Na het uitspoelen voelde mijn haar ook lekker schoon aan met nog een hint van die lekkere geur.

De Personalized Conditioner

Mijn "coronacoupe' kan wel een oppepper gebruiken!

Nadat ik de shampoo uitspoelde, depte ik mijn haren eerst iets droog met een handdoek. Dat hoeft niet, maar ik doe het wel omdat ik dan toch denk dat het vervolgproduct beter in mijn haar wordt opgenomen. Alleen een conditioner gebruiken is best spannend voor mij. Mijn haar is vrij droog en als ik even tijd heb, gebruik ik meestal een masker. Maar ik mag ervan uitgaan dat er goed naar mijn haarbehoeften is gekeken en de ingrediënten toereikend zullen zijn in deze conditioner.

De substantie is wit van kleur en niet superdik, het heeft meer de consistentie van een bodylotion en verdeelt makkelijk door mijn haar. Ik gebruik 2 pompjes. De conditioner ruikt iets minder sterk dan de shampoo, anders zou het misschien ook te veel gaan overheersen. Ik masseer het extra in bij de puntjes en laat het even intrekken. Dat is ook wel nodig. Nadat ik terugkwam van vakantie en mijn haar veel was blootgesteld aan de zon, heb ik niet meer naar de kapper kunnen gaan vanwege de coronacrisis. Ik ben dus heel benieuwd hoe mijn 'coronacoupe' reageert op deze producten. Een oppepper kan ik zeker gebruiken!

Na het uitspoelen, voelt mijn haar verrassend glad aan. Het neigt de laatste tijd tot klitten, maar ik kan makkelijk met mijn vingers door m'n haar strijken. Ik doe nog wat haarolie in de puntjes en iets versteviging voor het föhnen en merk dat mijn haar inderdaad iets van een bounce heeft en nog steeds lekker ruikt (wordt me tenminste verteld ...). Het voelt helemaal niet droog aan, integendeel. Een ander detail dat opvalt is dat m'n haar lang goed blijft zitten en niet meteen terugzakt naar geval futloos. Ik heb de producten nu 4x gebruikt en kijk er al naar uit hoe het resultaat zal zijn als ik (vanwege de drukte moet ik dus even wachten) wel weer mijn haar heb kunnen kleuren en laten knippen.

Resultaat

Ik merk echt verschil! Vooral qua hydratatie en souplesse met ik dat de producten doen wat ze zeggen. Kleurbescherming zal ik pas op de lange termijn merken en dat geldt ook voor het afbreken van het haar. Maar de glans lijkt ook iets teruggekeerd te zijn. Het mooiste is dat ik mijn masker helemaal niet heb gemist en dat is fijn, want deze producten besparen dus ook tijd. Je kunt echt merken wat kwaliteitsingrediënten kunnen doen voor je haar.

Lees meer over het bestellen en ontvangen van de FNGRPRNTS doos hier.

De producten zijn niet goedkoop; bijna €45* per fles. Maar je doet er heel lang mee en elke fles bevat wel ruim de dubbele hoeveelheid. Ik vind dit een geweldig concept. Vaak wist ik niet echt wat ik nou moest kopen; een shampoo voor gekleurd haar, of eentje die mijn haar zou voeden, of eentje die het haar meer zou versterken. In dit geval zitten al die wensen gebundeld in één product en dat is heel handig. Het mooie is dat iedereen anders is en daardoor andere wensen heeft en FNGRPRNTS speelt daar heel handig op in. Daarmee zijn ze volgens mij echt voorloper, want ik denk dat we op den duur alleen maar milieuvriendelijke, vegan beautyproducten op maat gaan zien!

*Een shampoo of conditioner kost € 49,95 als je deze los koopt, koop je én een shampoo én een conditioner dan kost het € 89,90 per set. Bij een abonnement ontvang je 10% korting.