Home Geen pluizig haar meer met Kerasilk Control?
Onze favorieten

Geen pluizig haar meer met Kerasilk Control?

Mijn haar pluist al als ik in de buurt van water kom. Een beetje broeierig weer en er is geen ontkomen meer aan. Of op een regenachtige dag, al loop ik met m'n hoofd onder een paraplu, toch wordt mijn haar snel model suikerspin.

Daarom ben ik altijd nog op zoek naar het ultieme anti-pluis product. En geloof me, ik heb vele serums, sprays en andere producten geprobeerd. Sommigen beter dan anderen, maar de echte instant fix heb ik nog niet gevonden.

Goldwell heeft een paar jaar geleden de Kerasilk lijn geïntroduceerd, een upmarket lijn haarproducten die je alleen bij de kapsalon kunt kopen. Ik ben niet zo bekend met Goldwell producten en was blij dat ik de Control serie mocht uitproberen - tegen pluizig haar!

Kerasilk Control Shampoo

Kerasilk-shampoo

Deze shampoo komt in een mooi vormgegeven, goudkleurige plastic fles van 250ml met handige sluitknop. Zo blijft je shampoo schoon en komt er geen water bij. De shampoo zelf ruikt heel subtiel, lekker en schuimt goed. Geen wonder, want er zit SLS (sodium lauryl sulfaat) in en dat is niet zo goed als je je haar kleurt. Ik probeer het te vermijden. Ik vind het ook een beetje raar dat dit erin zit, omdat op de verpakking staat dat er een 'brilliant color protection' in zit. Misleidend. Jammer, het is verder wel een fijne shampoo die mijn haar absoluut niet uitdroogt of meteen irritaties veroorzaakt. Maar ik merk ook niet echt verschil met andere shampoo's wat pluis betreft. Nou geloof ik ook niet echt dat het gebruik van een bepaalde shampoo pluis tegen kan gaan. Volgens mij zitten er altijd een paar key-producten in zo'n lijn die een bepaald probleem tegengaan en wordt die verder altijd aangevuld met shampoo, masker en conditioner. Maar goed, dit is iets waar de meeste merken zich schuldig aan maken.

Kerasilk Control HUMIDITY BARRIER SPRAY

Kerasilk-spray

Dit is een soort haarspray, maar geen haarlak. Zo ziet de bus er ook uit en weer in die mooie gouden kleur. De spray plakt helemaal niet en na afloop voel je geen product op je haar. Dit is het enige product waarbij ik wel verschil denk te merken. Ik wil niet beweren dat ik dit maar op hoef te spuiten en ik helemaal geen last van pluis meer heb, ongeacht het weer. Maar ik weet zeker dat het minder is. Heb onder gelijksoortige weersomstandigheden (afgelopen zomer toen het heel warm en vochtig was) de test genomen, met en zonder. Met spray had mijn haar beduidend minder pluis. Dit is dus een blijvertje!

Kerasilk Control De-frizz Primer

Kerasilk-serum (1)

Op de verpakking staat dat dit een primer is, de substantie doet me denken aan de meeste serums. De pompflacon bevat 75ml en dat is meer dan de meeste serums. De geur is fijn en de verpakking chique. Ik gebruik dit serum na het wassen, voor het föhnen. Het is best een fijn product, maar niet effectiever dan de meeste haaroliën en zeker niet het fijnste anti-pluis serum dat ik ooit geprobeerd heb. Ik vind het eigenlijk nog beter werken als ik het tussen 2 wasbeurten door gebruik op de droge puntjes.

Conclusie

Mooi verpakte producten, die fijn zijn in gebruik. Als ze wat minder claims hadden, zou het gewoon goede producten zijn. In dit geval gebruik ik de shampoo liever niet voor mijn gekleurde haar en voegt het serum niet veel toe aan wat er al op de markt is. Topper is voor mij de Humidity Barrier Spray die wel verschil maakt. Een fijne toevoeging aan mijn haarritueel!