Home Geen beschadigd haar meer na gebruik Pro Fiber?
Onze favorieten

Geen beschadigd haar meer na gebruik Pro Fiber?

Vorig jaar lanceerde L’Oréal Professionnel na maar liefst 15 jaar onderzoek een nieuw programma voor beschadigd haar. Er kwamen steeds meer behandelingen op de markt - zoals Olaplex - die haarschade tegengaan bij het (ont)kleuren van het haar. Want de grootste boosdoener bij beschadigd haar zijn chemische behandelingen, waarvan kleuren de belangrijkste is.

Maar liefst 58% van alle vrouwen zegt last van beschadigd haar te hebben, tja dat is de keerzijde van al die mooie trendkleuren!

Advies op maat

Maar nu dus Pro Fiber. Ik was bij de perspresentatie en vond het heel spannend. Want ik verf mijn haar al jaren - nee, ben (nog) niet toe aan grijze haren - en dat terwijl mijn haar van zichzelf al broos en dun is. Dus ik kan deze nieuwe innovatie ontzettend goed gebruiken! Er werd ons uitgelegd dat er drie smaken zijn: Rectify, Restore en Reconstruct. Elke lijn werkt precies in op het juiste niveau van beschadiging. Nu heeft L’Oréal ook een handige app ontwikkeld, waarmee de kapper precies kan bepalen welke lijn voor jou geschikt is. Mijn haar bleek Restore nodig te hebben.

Salonservice

pro-fiber-salon

Omdat Pro Fiber pas echt werkt als je eerst in de salon een behandeling hebt laten doen, toog ik op een grauwe maandagochtend naar Coup D'Etat in Amsterdam om mijn haar te laten 'revampen'. Er werd een concentraat aangebracht dmv 'layering' (lok voor lok aanbrengen) dat moest intrekken in het haar. Dit kun je niet zelf, omdat de kapper aan de hand van jouw haarkwaliteit precies bepaalt hoeveel je nodig hebt en hoe lang. Het concentraat bevat een speciaal Aptyl-complex dat bestaat uit een Siliciumcomponent en een katonisch polymeer. Dat zal allemaal wel, maar ze hebben dat 15 jaar onderzocht en het zou je haar moeten herstellen. Ik was benieuwd!

Pro-fiber-resultaat

Nadat het concentraat werd uitgespoeld, moet ik zeggen dat mijn haar wat steviger en zelfs iets dikker aanvoelde. Het voelde helemaal niet vet aan, zelfs een klein beetje stroef. Mijn haar werd vervolgens prachtig in model geföhnd en glansde geweldig. Nu kunnen kappers dat over het algemeen heel goed, dus ik was vooral benieuwd naar het effect thuis.

Thuis het effect verlengen

Ik had een complete set thuisproducten meegekregen, die bestaat uit een shampoo, conditioner, serum en een set tubetjes die je na 4 wasbeurten moet gebruiken. Dit om het effect van de salonbehandeling te verlengen. Ik heb alles braaf opgevolgd en gebruik de producten nu 2 maanden. Hier zijn mijn ervaringen.

Pro Fiber Restore Shampoo

Pro-fiber-shampoo


Deze shampoo zit in een grote blauwe plastic fles van 250ml. Niet bepaald een sieraad voor je badkamer, maar als het werkt ben ik zeer vergevingsgezind ... Ik word meteen op de proef gesteld, want als ik de fles open komt een vreselijke geur mij tegemoet! Het ruikt heel sterk en chemisch. Ik kon maar geen vinger leggen op de geur, maar toen ik een keer Aziatisch aan het koken was, rook ik het ook; het doet denken aan hele sterke kruiden, gemengd met citroengras en koriander. Nu ben ik dol op Aziatisch eten, maar liever niet om in m'n haar te smeren. Hmm, dat zijn dus al 2 minpuntjes.

Pro-fiber-shampoo2

Maar goed, ik was erg blij met de salonbehandeling dus ging door met haren wassen. De shampoo schuimt heel goed en als je de geur probeert weg te denken, is hij heel fijn in gebruik. De fles is misschien niet mooi, maar wel functioneel.

Pro Fiber Restore Conditioner

Pro-fiber-conditioner

Na het wassen kun je kiezen uit de conditioner of het masker. Ik was mijn haar 2x per week en gebruik doordeweeks - als ik minder tijd heb - de conditioner en het masker in het weekend. De conditioner ruikt (helaas) al net zoals de shampoo. Ik kan me herinneren dat ik de rode fles bij het event heb geroken en die was best lekker. Misschien ligt het aan deze lijn, maar ik vind de geur echt verschrikkelijk, hopelijk verdwijnt hij snel uit mijn haar. De conditioner masseer ik in, het is een dikke creme die heel fijn aanbrengt en na het uitspoelen voelt mijn haar heel zacht en soepel aan. Deze fles bevat 200ml en is verder net zoals de shampoo.

Pro Fiber Restore Masker

Pro-fiber-masker

Over de geur gan we het niet meer hebben, maar het is wat minder scherp dan bij de shampoo en conditioner. Dit masker zit in een plastic pot van 200ml met schroefdop en heeft een boterachtige textuur. Brengt fijn aan, ik laat het 10 minuten intrekken en - gelukkig! - verdwijnt de geur vrij snel, zodat ik toch even mijn spa-momentje kan beleven. Nadat ik het masker uitspoel, merk ik duidelijk verschil met de conditioner in positieve zin. Was mijn haar best zacht bij de conditioner, nu glijden mijn vingers echt door het haar en voelt het soepeler aan!

Pro Fiber Recharge

Pro-fiber-recharge

Nadat de salonbehandeling alweer 4 weken geleden was, heb ik ipv het masker een keer een tube gebruikt. Er zit 20ml in een tube en voor mijn haar is dat eigenlijk teveel, maar toch heb ik alles opgebruikt. 5 minuten laten intrekken nadat ik alles heel goed in mijn haar heb gemasseerd. Na het uitspoelen, voelde m'n haar weer wat dikker, een heel klein beetje als toen ik de salonbehandeling had gedaan. En wat een verschil na het stylen & drogen! Mijn haar glanst enorm en voelt heel soepel aan, veerkrachtig is - écht - het goede woord. Helaas is dit effect niet blijvend, maar heel erg zichtbaar meteen na gebruik.

Pro-fiber-recharge2

Nadat het 2 dagen geleden is dat ik het heb gebruikt, pluist mijn haar weer net zo, alleen lijkt de glans een beetje te zijn gebleven. Ook voelt het iets minder slap aan. De substantie is een dikke witte creme, die - fijn! - geurloos is.

Pro Fiber Restore Serum

Pro-fiber-elixer

Ik ben dol op leave-ins en serums. Dat komt doordat mijn haar neigt te pluizen en dan is zo'n spulletje een quick fix. Dit goedje is wel heel speciaal. Het zit een een pompfles, die blauw-transparant is. Als ik het flesje schud, zie ik het al, het is heel vloeibaar. Eenmaal op mijn hand, is het net water, zo dun. Dat maakt het heel lastig in gebruik, want je moet oppassen dat het niet zo tussen je vingers loopt. Maar eenmaal in mijn haar, trekt het meteen in en verzwaart het absoluut niet. Toch vind ik dit lekker spul en gebruik het ook tussendoor. Het ruikt haast niet en laat mijn haar meteen, zonder de vettigheid die je bij een olie hebt, glanzen.

Conclusie

Na gebruik van deze lijn, is mijn haar in betere conditie, al is het geen verschil van dag en nacht. Mijn haar glanst meer en lijkt minder droog. Het effect is het grootst meteen na gebruik en nadat ik de Recharge heb gebruikt. Nadelen zijn de afschuwelijke geur (maar dat is misschien persoonlijk, probeer het voor jezelf) en de nogal lelijke verpakkingen. Maar de geur trekt weg en blijft niet hangen in je haar. De leave-in is niet zo handig in gebruik omdat het erg dun is, maar is wel een fijn product.