Home Gaat Mr.Smith van Down Under mijn haar redden?
Onze favorieten

Gaat Mr.Smith van Down Under mijn haar redden?

Mr. Smith is een nieuw merk uit Australië dat in september hier zal worden gelanceerd. Waarom ben ik toch zo gek op alles dat van down under komt? Op en of andere manier geeft het idee me alleen al een vakantiegevoel. Dat Australiers ook wel wat van design afweten, blijkt wel uit de verpakking. Een soort combi van Franse chique en Scandinavische eenvoud. Ook een kijkje op hun website bevestigt dat dit merk weet wat allure is.

Waar de naam vandaan komt? Geen idee, op de website kan ik geen Mr.Smith ontdekken en ook van Mrs.Smith geen spoor. Ik vermoed dat het een inside joke is. Mij maakt het niet uit, zolang Mr.Smith wonderen kan verrichten voor mijn haar.

Website Mr. Smith:  "Our vision is to create exceptional, Australian made hair care products, meticulously crafted from a selection of Australian botanicals and essential oils. Innovative use of lime, cacao seed and wheat protein, combined with mandarin, jasmine oil and rose geranium, has led to a range of products that are engineered for performance utilising only premium ingredients."

Zo te lezen bevatten de producten alleen maar goodies voor je haar en alles wordt in Australië geproduceerd. Wat ik ook erg fijn vindt is dat in deze tijden van overvloed, de lijn juist geen keuze biedt. Nu heb ik gehoord dat het binnenkort wordt uitgebreid met stylingproducten, maar ik kan op de website maar één shampoo en één conditioner ontdekken. Hoef ik daar in ieder geval niet over na te denken! Ik was zo gelukkig om alvast een setje uit te mogen proberen.

Wat belooft het?

De shampoo wast je haar en scalp op milde wijze en halen elk productrestje weg. Het resultaat zou zijdezacht en schoon haar zijn. De conditioner hydrateert het haar o.a. door wheat protein en versterkt het haar. Het haar wordt glanzend en veerkrachtig.

Mr. Smith Balancing Shampoo

Mr-smith-shampoo
Mr-smith-shampoo-ingredienten


De shampoo ruikt goddelijk, ik wil wel blijven wassen. Ik doe een klein beetje in mijn hand en masseer dit in het vochtige haar. Het schuimt heel goed, ondanks dat er geen SLS in zit. De shampoo is bovendien vrij van siliconen en parabenen en lief voor mijn gekleurde haar dus. De geur is afkomstig van een mix mandarijnen en jasmijnolie. En de avocado maakt mijn haar lekker zacht. De shampoo zelf is transparant en redelijk dun. Omdat je maar een beetje nodig hebt, moet je uitkijken er niet in een keer teveel uit te knijpen.

Ik spoel mijn haar goed uit en voel dat mijn haar ietsje stroef aanvoelt. Wel schoon dus. Ik zeg ietsje, want het valt mee. Maar de conditioner is wel meer dan nodig.


Mr. Smith Balancing Conditioner

mr-smith-conditioner-inhoud
Conditioner-ingredienten


Zoals ik al zei, de conditioner is na de shampoo meer dan welkom. Ik knijp het overtollige water uit m'n haar en doe (ongeveer de hoeveelheid van een walnoot) wat conditioner op mijn hand. Ik masseer het goed in, met name in de lengtes. Meteen voel ik mijn haar gladder worden en van stroefheid is geen sprake meer. Ik laat het 3 minuutjes intrekken, ondanks dat dit niet staat aangegeven. De geur is wederom heerlijk en haren wassen wordt zo echt leuk! We is dit dikke witte goedje wat lastig uit de fles te krijgen. Ik moet een paar keer goed schudden en hard knijpen. Een pompje was handiger geweest, vooral als je met een nat hoofd staat ...
Na het uitspoelen voelt mijn haar lekker schoon aan, maar niet heel glad en zacht, zoals ik na een masker of echt rijke conditioner gewend ben. Maar als ik een beetje haarolie in doe en mijn haar vervolgens föhn, sta ik er versteld van dat het niet echt pluizig is. Mijn haar voelt heel licht aan en is makkelijk in model te brengen. Toch merk ik wel dat na een paar keer wassen het iets droger wordt en ik snak naar een masker.


Conclusie

Fijn setje voor tussendoor. Tussendoor omdat mijn haar na een paar keer wassen wel wat meer voeding nodig heeft. Ik hoef me niet af te vragen welke keuze ik heb gemaakt, want er is simpelweg geen keuze. Maar wellicht komt dat; een masker zou een welkome aanvulling zijn. Ondanks dat ik de hele look&feel van Mr.Smith wel kan waarderen, denk ik dat ze voor de conditioner beter een andere dop kunnen nemen, of liever een pompje. Maar het merk, de filosofie, de uitstraling, heerlijke producten en met name de geur, spreken me erg aan. Ik hoop hier nog veel meer van te mogen uitproberen!