Home FROM THE HEART| Marcha van Styling’s Hengelo
BEAUTIFUL PEOPLE

FROM THE HEART| Marcha van Styling’s Hengelo

Bij ieder verhaal besef ik weer hoe uniek het leven van ieder mens is. Ik durf mij dan niet eens een voorstelling te maken van wat anderen op hun bordje krijgen en welke beslissingen zij moeten nemen. Zo dapper. En dat terwijl ik mijn portie echt wel heb gehad. Zeker als het over beslissingen nemen gaat die, zoals de neurochirurg vijf jaar geleden tegen mij zei, ‘life changing’ zijn. Maar bij het horen van deze verhalen, groeit mijn respect voor de doorpakkers zoals Ingrid.

Het verhaal van Ingrid

Ik heb een supermiddag gehad en ben bij Stylings Hengelo flink in de watten gelegd met een complete make-over.  Maar laat ik mijzelf eerst even voorstellen. Ik ben Ingrid, eenenvijftig jaar jong. Als kind heb ik een ongeluk gehad met mijn voet. Jaren ging het goed maar acht jaar geleden kreeg ik problemen, waardoor ik enorm veel pijn had. Zoveel dat ik besloten heb om mijn voet en onderbeen te laten amputeren. 

Nu, twee jaar na de amputatie, gaat het weer de goede kant op na enige strubbelingen zoals het einde van een relatie en andere dingen. Ik doe bijna alles weer; lopen, fietsen, het huishouden. Maar er ontbreekt nog iets; een leuke baan. Dit is echter nog niet mogelijk volgens UWV dus richt ik mijn pijlen op andere dingen nu. 

Ik zou graag vrijwilligerswerk willen doen en ik pak het poseren voor fotografie weer op zodat iedereen kan zien dat mensen met een beperking ook mooi kunnen zijn en dat betekent foto’s met en zonder prothese. 

Ik had echter nog een duwtje nodig dat was mijn haar. Het kortere en pittige moest weer terugkomen en dit is super gelukt. Op naar het lichtje aan het einde van de tunnel! Iedereen nogmaals bedankt voor wat ze voor mij gedaan hebben dit had ik zelf niet kunnen realiseren. 

Ik wil iedereen laten zien dat mensen met een beperking ook mooi kunnen zijn.

Powervrouw Ingrid

De reactie van Marcha

Ingrid kwam bij ons in de kapsalon, ze was toe aan een metamorfose. De haren korter en een andere kleur, dat was haar wens. Ik heb flink wat folies  in het haar gezet, want wat heeft Ingrid ongelooflijk veel haar! Ze voelde zich voor mijn gevoel erg op haar gemak en vertelde al gauw wat ze allemaal had meegemaakt. Maar wat een powervrouw!

Zo positief in het leven staan. En niet opgeven. Andere mensen willen helpen. En dromen hebben voor de toekomst. Anneloes, mijn collega, heeft de haren van Ingrid mooi geknipt en er een totaal andere coupe van gemaakt. We hopen dat ze hiermee een nieuwe start kan maken en dat we het juiste duwtje in de rug hebben kunnen geven.