Home Fabels en feiten over ammonia
Stylist

Fabels en feiten over ammonia

ammoniaHet was een paar jaar geleden helemaal hot: ammonia-vrije haarkleuringen. Ze zouden niet meer stinken en bovendien beter zijn voor je haar. Ammonia was de nieuwe boosdoener en die kon je maar beter ver van je haardos houden. Merken prezen ammonia-vrije kleuringen aan alsof die een weldaad voor je haar zouden zijn. Zoiets als een maskertje, maar dan met een kleurtje erdoor. Maar wat klopt er nu echt van die beweringen?

Wella Professionals en het Institute of Trichologists werkten samen aan een onderzoek over over ammonia. Het Institute of Trichologists  is de meest vooraanstaande professionele organisatie voor haarkunde en het langst bestaande orgaan op dit gebied ter wereld. 

De haarkleurproducten met ammonia die Wella Professionals produceert ondergaan enorm veel onderzoek, wat zorgt voor productbetrouwbaarheid en kwaliteit. Bovendien toont het onderzoek aan dat ammonia niet schadelijker is dan enige ander alkalisch ingrediënt, dus wij bevestigen de stelling “ammoniavrij is niet schadevrij"

FEITEN & FABELS

  • Ammonia wordt al meer dan 50 jaar veilig gebruikt in permanente haarkleuringen
  • Op ammonia gebaseerde haarkleuringen zijn schadelijker dan die met bepaalde alternatieve ingrediënten, zoals Monoethanolamine, beter bekend als MEA
  • Het gebruik van ammonia in permanente haarkleuringen is vaak minder schadelijk dan MEA. Dit komt doordat er een lagere concentratie ammonia nodig is dan MEA om dezelfde briljante kleurresultaten te verkrijgen. Ammonia verdampt snel, vandaar de sterke geur, dus is het maar voor een relatief korte periode in het haar en heeft dus minder de tijd om eventueel schadelijk te zijn.

Bron: persbericht Wella Professionals