Home Europees haar
Stylist

Europees haar

Met Europees haar wordt het haar bedoeld van blanke mensen. Dit type heeft de meeste variatie in haarkleur, zoals blond, rood of bruin. Blond haar is het fijnst en daardoor het meest kwetsbaar. Mannen met blond haar hebben het meeste kans om kaal te worden. Rood haar is vaak stug. Dit haartype heeft meestal niet veel volume.

Vrouwen met dit haartype die krullend haar hebben, lijken nog wel volume te hebben, maar meestal valt dat tegen omdat het dun haar is dat een neiging heeft tot pluizen.

Volume of conditioner?

Dit haar heeft veel zorg nodig omdat het vaak te kampen heeft met veel problemen. De uitdaging zit hem in het geven van volume en het voeden tegelijk. Dat is lastig want teveel conditioner kan het haar weer slap en zwaar maken waardoor het minder volume lijkt te hebben. En volumeproducten kunnen het haar juist pluizig maken. Het beste is om een lichte conditioner te gebruiken die het haar niet verzwaart. Er zijn veel anti-pluismiddelen op de markt. Als je meer volume wilt kun je het beste een volumespray alleen op de haarwortels aanbrengen.

Haarmasker zelf maken

Een goed recept voor een masker is: meng in een blender 2 eieren, 50ml yoghurt, 10ml wonderolie, 25ml Hamamelis (bij reformdrogist verkrijgbaar), 25ml mineraal water en een halve rijpe avocado. Zet dit mengsel een nacht in de koelkast voor gebruik. Breng royaal op het haar aan en vergeet daarbij niet de hoofdhuid te masseren. Na 20 minuten je haar wassen en erna een lichte conditioner gebruiken.