Home Elk mens is exclusief
BEWUSTWORDING

Elk mens is exclusief

Kies je dit jaar als het mogelijk is  voor een all-inclusive vakantie, zodat je nergens meer over hoeft na te denken? Dan weet je wat je kan verwachten en alles is geregeld. Of hou je ervan dat je morgen nog niet weet wat je gaat eten,  ontdek  je liever nieuwe plekken en mensen? De makkelijke of meer avontuurlijke en uitdagende weg.

It all comes down to love!

Wat nu als mensen door hun mentale gesteldheid (onzichtbare littekens) dakloos geraken en in een instelling voor daklozen terechtkomen. Je spreekt geen Nederlands of Engels, je bent vermoedelijk het slachtoffer van illegale mensenhandel, in dit geval  een Aziatische man  op leeftijd. 

Aziatisch haar

Regelmatig komt hij bij ons langs om zijn haar te laten knippen. Hij gaat zitten en geeft ons dan de volledige de vrijheid om het te knippen zoals wij het willen. We communiceren door de taalbarrière in non-verbale communicatie of af en toe met een vertaal app. Hij heeft  mooi, dik, steil Aziatisch haar om  te kunnen knippen met tondeuse en schaar.  Ondertussen zetten we op Spotify zijn  relaxte Aziatische  muziek op. Hij is zichtbaar helemaal relaxt , we praten met gebaren  en af en toe dompelt hij bijna in slaap. Uiteindelijk zijn we drie kwartier bezig geweest en als  finishing touch zetten we zijn kuif en haar met Reuzel pomade in model. Na afloop geeft hij een knikje met een glimlach bedankt ons en  loopt weer in zijn altijd relaxte tempo weg.

Voorrecht

Vinden wij het nu zulk  goed werk allemaal wat we doen? Nee!!  Telkens komen we erop uit dat we dit kunnen doen is een voorrecht , we worden toegelaten in iemands ruimte, zijn of haar wereld. We kunnen iets leren van elkaar,  er is verbinding met mensen. Creativiteit, werken aan iemands ( inner)beauty. We maken mooie momenten gezamenlijk.

Erbij betrekken

De vraag in dit alles is. Of we als mens of maatschappij vinden dat iedereen erbij hoort, dat we als het even kan degenen die (even) niet mee kunnen doen er ook bij betrekken. Juist dan ontdekken we nieuwe werelden, komt er meer begrip. Juist door er soms even te zijn of iets te doen, leer of ervaar je juist zelf weer meer. Zo ontdek je nieuwe dingen of geef je jezelf juist nieuwe uitdagingen in life.

Een ander geluid

De kunstenaars, de punkers , de barbiers, de hippies , de Jesusfreaks of nog duidelijker, een Herman Brood, Majoor Bosshardt of Peter R. de Vries. Misschien allemaal groepen, personen die een ander geluid laten horen. Staan we  er voor open waarom mensen een specifieke  levenshouding , kledingstijl  of uiterlijk hebben?

Elk mens is exclusief, er loopt maar 1 exemplaar van rond met een uniek uiterlijk, innerlijk, geschiedenis, gedachten en  leven. Als we allemaal een beetje investeren in de ander met  wat tijd, aandacht en interesse, een klein vonkje maar ! Tja we willen niet lullig doen maar : It all comes down to love!