Home Een kleuranalyse, waarom?
Ondernemend

Een kleuranalyse, waarom?

Iemand met bruin haar en bruine ogen is een warm huidtype en iemand met blond en blauwe ogen een koel huidtype. Toch? NOPE… Dat is zeker niet altijd het geval!

Dat was voor mij een grote eyeopener toen ik 7 jaar geleden de opleiding tot Imagestylist volgde. Ik kwam erachter dat ik toch best veel vrouwen in het verleden een haarkleur heb geadviseerd die niet altijd goed paste bij hun huid. Want ik dacht dat ik het wel zo kon zien, ik kleurde immers toch al lang genoeg? Ik kom deze valkuil ook regelmatig tegen bij andere haarstylisten/coloristen: ‘Koele en warme huidtypes? O, dat zie ik zo wel, daar heb ik echt geen kleuranalyse voor nodig hoor!’

Kleurtype

Maar…. Wist je dat de huid leidend is bij het bepalen van het juiste kleurtype, niet de oogkleur? En dat de ondertonen in de huid bepalen of deze koel of warm is? En… Dat je deze niet kunt waarnemen met het blote oog? De kleur die jij ziet zijn de boventonen. Een huid die bv heel mooi goudbruin kleurt in de zon, is niet per se warm en kan zeker koele ondertonen bevatten. Zodra je warme en koele doeken bij het gezicht houdt, zie je pas wat het effect is op de ondertonen is en worden ze zichtbaar. Zo kan je bepalen of diegene een koel of warm (of een gecombineerd) type is! Ok, soms is iemand overduidelijk een koel of warm type, maar een groot gedeelte is toch moeilijk in een hokje te plaatsen. En wat adviseer je dan?

haarkleuradvies

Colour Identity System

Daarom dus een kleuranalyse! Juist voor in je haarkleuradvies. Het is een tool om je haarkleuradvies te verdiepen, bewustwording te creëren en je jou je kant te laten ervaren waarom een kleur mooi staat.

Leer het ook!

GRATIS INSPIRATIEAVOND

Ben jij benieuwd wat Imagestyling precies inhoudt? Hoe je een kleur kan afstemmen op huidtype, contrastwaardes en persoonlijke stijl? Kom dan naar de Inspiratieavond op 28 mei as in Zwolle! Deze avond is exclusief voor haarstylisten en geheel GRATIS: je ontdekt o.a. de 3 geheimen die iedere colorist moet weten en nog veel meer tips & tricks. Geef je hier op en kom gezellig met een collega. (PS: er is beperkt plek dus geef je snel op!)