Home Een haarwerk is niet zomaar een pruik!
Haarpraat

Een haarwerk is niet zomaar een pruik!

Het aanschaffen van een haarwerk is voor velen (meestal vrouwen) een enorme stap. Nog steeds rust er een taboe op haarwerken of haarstukjes en vaak wordt er nogal lacherig over gedaan. Onterecht, want een mooi haarwerk is meestal niet van echt te onderscheiden.

Haarwerk of pruik?

Haarwerken worden ook wel pruiken genoemd, maar hier ligt meteen een verkeerde associatie met verkleedfeestjes of carnaval. Bij een pruik denk je al snel aan een feestartikelenwinkel. Een goed haarwerk wordt op maat gemaakt en schaf je aan bij een erkende haarwerksalon.

Positief gevoel

Als de beslissing eenmaal genomen is, kan een haarwerk wonderen betekenen voor de drager. We vragen het aan Willeke Pietersma, eigenaresse van De Haarzaak in Koewacht. Willeke heeft jarenlange ervaring met haarwerken en heeft al vele blije gezichten haar salon zien verlaten.

Meestal geeft het dragen van een haarwerk een positief gevoel. Dit zie je heel goed bij de dames op de foto's!

Willeke Pietersma

Wat kost een haarwerk?

De prijs van een haarwerk is echt lastig te benoemen Gecertificeerde Haarwerkspecialisten zijn verplicht om een haarwerk te leveren binnen het verzekerde bedrag. Haarwerken zijn er in alle soorten en maten en prijzen kunnen daardoor enorm variëren. De 1e stap is altijd om een erkende haarwerksalon te bezoeken. Zij kunnen je alles vertellen over de uiteenlopende kosten en wat vergoed kan worden door de verzekering.

Hoe onderhoud je een haarwerk?

Meestal kun je een haarwerk prima zelf onderhouden. Ook hier geldt: vraag de haarwerkspecialist wat je het beste kunt doen, zodat jouw kostbare haarwerk zo lang mogelijk meegaat!