Home Duo Michael + Shay van Sebastian = 2x zoveel inspiratie!
Ondernemend

Duo Michael + Shay van Sebastian = 2x zoveel inspiratie!

Je hebt Dolce et Gabbana, Victor & Rolf ... Ik vraag me altijd af hoe ze dat doen; twee creatieve ego's die ook na jaren nog samen door één deur kunnen. Zo'n duo is ook Shay Dempsey en Michael Polsinelli, Art Directors van Sebastian Professional. Toen ik in Barcelona was, had ik een (groeps)interview met de mannen achter Sebastian Professional Shay & Michael. Ze werken inmiddels 10 jaar samen en ze vertelden over hun samenwerking.

Goed samenwerken

sebastian3

Michael werkte al bij Sebastian toen Shay erbij kwam. Maar door de jaren heen, zijn ze zo aan elkaar gewend en vullen ze elkaar aan. Ooit, toen ze begonnen, spraken ze af dat ze heel eerlijk naar elkaar zouden blijven, dus als ze het ergens niet mee eens waren dat ook meteen zouden uitspreken. Voor hun is dat de kern van hun vertrouwen; ze hoeven geen rekening met elkaar gevoelens te houden. Eigenlijk hebben ze door deze samenwerking een extra paar ogen en dat is alleen maar meerwaarde. Maar samenwerking moet je leren, je moet je in die ander verdiepen. Het eigenlijk net als met alle relaties. Nu ze elkaar zo goed kennen, is goed samenwerken eenvoudig.

Avantgarde?

sebastian-show

Sebastian staat bekend om haar extravagante looks en edgy stylingproducten. Michael legt uit dat je de looks van de show heel makkelijk kunt downgraden. Als zij een look laten zien vol braids, of zoals bij hun laatste show - kapsels vol speldjes en knopen. Ze vergelijken het met Haute Couture, maar dat betekent niet dat kappers dat een op een moeten kopieren. Ze willen inspireren, maar iedereen kan daar zijn of haar eigen versie van maken. Dus een kapsel met twee speldjes kan ook, één vlecht is ook leuk ... Datzelfde geldt ook voor het gebruik van stylingproducten. Zo ontwikkelden ze de best wel extreme producten Resintek en Eruptek. Maar Shay vertelt dat je daar ook zuiniger mee kunt omgaan voor een minder heftig effect.

sebastian-2

Dus een beetje Eruptek voor wat volume en wat Resintek om die weerbarstige plukjes in bedwang te houden. En hij heeft gelijk! Ik wist niet zo wat ik met deze producten aanmoest, maar nu volg ik zijn advies af en toe op en zo vertaal ik eigenlijk ook iets van de catwalk naar mijn 'normale' haar.

You should create your own version from what we have created

Het interview was alweer voorbij voordat we het wisten. De mannen moesten verder met de show die die avond werd gehouden. En die was prachtig! Helaas paste een goede camera niet in mijn avondtas en was de combi veel rook en mijn iPhone geen goede voor mooie foto's. Ik deel dus de beelden die ik van de 2016 collectie heb, om jullie toch te laten zien welke kapsels Michael en Shay maken. Dus vergeet niet; een beetje minder mag ook!

Spelden

sebastian-inspiratie-01

70's haarspelden

sebastian-inspiratie-03

Cocktailprikkers

sebastian-inspiratie-02

Haarklemmen

sebastian-inspiratie-04

Naald & draad

sebastian-inspiratie-05

Wat vinden jullie van deze inspiratiebronnen, kunnen jullie er wat mee?