Home Deze kapsels passen het best bij jouw gezichtsvorm
Kapsels

Deze kapsels passen het best bij jouw gezichtsvorm

Featured Video Play Icon

Wist je dat kappers ook altijd naar jouw gezichtsvorm kijken als ze je adviseren over een kapsel? Want het scheelt nogal of je een rond of een smal gezicht hebt. Zo staat een pony niet iedereen en ook lang haar kan de een geweldig staan, maar de ander lijzig maken. Natuurlijk raden we je aan om naar het advies van je kapper te luisteren, maar het is toch handig als je zelf al weet welke gezichtsvorm jij hebt en welke haarstijl daarbij past. Zo hoef je je tijd niet meer te verdoen met het verzamelen van kapsels die je toch niet zullen staan en worden je verwachtingen een stuk realistischer!

Hartvormig gezicht

hart-gezicht

Met deze gezichtsvorm is je hoofd breder bij je haaraanzet en smaller bij de kin. Een pony, knot bovenop je hoogf of alle haarlengtes onder je kaaklijn zullen je geweldig staan! Zorg voor haar rondom je (smalle) kin zodat de ruimte rondom dit gedeelte wordt opgevuld.

Vierkant gezicht

vierkant-gezicht

Als je deze gezichtsvorm hebt, moet je kiezen voor een pony of een lok in je gezicht om de harde kantjes te verzachten. Maar houd je haar lang want een kortkoppie zal jouw gezicht nog hoekiger maken!

Rond gezicht

Ronde gezichten zien er vaak jonger uit. Vermijd rondvormige kapsels bovenop je hoofd, maar leg het accent aan de zijkant van je gezicht.

Lang gezicht

Een lang en een ovaal gezicht worden vaak door elkaar gehaald. Beide gezichtsvormen lijken op elkaar, maar een lang gezicht is veel smaller. Korter haar in het gezicht zoals een lok die iets uitwaaiert, maakt het gezicht breder. Ga voor volume aan de zijkant en vooral niet bovenop je hoofd. Lang, steil haar maakt je gezicht alleen maar langer, wat jij nodig hebt is volume of zelfs krullen, die de zijkant van je gezicht wat opvullen.

Ovaal gezicht

Deze gezichtsvorm is vrij makkelijk omdat je al volume aan de zijkant hebt. Eigenlijk is dit een hele symmetrische gezichtsvorm en daarom kun je veel soorten kapsels dragen. Het enige waar je op zou kunnen letten is of je gezicht scherpere randjes heeft. Dus zijn alle lijnen wel echt rond, of is het ergens toch iets hoekig. Die gedeeltes zou je dan met een kapsel kunnen verzachten. Tja, dat is maatwerk, maar daarom heb je ook een professional zoals je kapper nodig!

Leer meer over de verschillende gezichtsvormen door de video te bekijken. Welke gezichtsvorm denk jij dat je hebt?
Of ga naar het lookbook voor heel veel leuke kapsels, je weet nu wat er bij je past!